Lesújtó dolog derült ki a magas vérnyomásról, lehet te is veszélyben vagy?

Egy új tanulmány leplezett le egy érdekes összefüggést a magas vérnyomással kapcsolatban.

Neked sem ártana megmérned a vérnyomásod

A magas vérnyomás, más néven hipertónia, a világon milliók egészségét érintő állapot. Ez akkor fordul elő, amikor a vér által az artériák falaira gyakorolt nyomás túl magas, ami megterheli a szívet és növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Magyarországon is rengetegen fittyet hánynak az állandó vérnyomásmérésre, pedig ezt folyamatosan meg kellene tenni. Bár nem mindig pontosak, de érdemes otthonra beszerezni egy vérnyomásmérőt.

Ugyebár leginkább a túlsúly és a rendszeres testmozgás hiánya járulhat hozzá leginkább a vérnyomás emelkedéséhez. Viszont ott van a listán ha túl sok alkoholt iszunk, cigizünk, és persze a stressz is.

Egy új tanulmány azonban most érdekes összefüggést talált a magas vérnyomásra hajlamosoknál. A galériánkból kiderül, hogy mi az!

A magas vérnyomás kialakulásának pontos okai nem mindig ismertek, de a tudomány már azt is megállapította, hogy a túlzott sóbevitel is közöttük van. A só alapból fokozza a szervezetben a folyadék visszatartását, ami növelheti a vérnyomást.
Kattints a további képekért!

Sokan hiszik, hogy a kávéban található éltető koffeinre reggel, ébredés után van a legnagyobb szükségünk ám ez távol áll az igazságtól.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A meleg nyári napokon természetes, hogy a klímát bevetve próbálunk megküzdeni a forrósággal, érdemes azonban csínját bánni vele!
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.