Egészség

A kardiológus tanácsa: ezt a 4 gyümölcsöt érdemes rendszeresen fogyasztani, ha magas vérnyomással küzdesz

Mindannyian rengetegszer hallottunk már az egészséges táplálkozás fontosságáról, azt viszont szintén érdemes tudnod, mely élelmiszerek milyen egészségügyi állapotok kezelésére is alkalmasak.

Vérnyomás szabályozó tulajdonsággal rendelkeznek

Sajnos manapság egyre többen küzdenek magas vérnyomással, melynek kezelését tekintve a különféle orvosok által felírt gyógyszerek mellett néhány gyümölcs is óriási segítségünkre lehet. „A gyümölcsök és zöldségek változatos fogyasztása rengeteget segíthet a vérnyomás szabályozásában" - mondja Dr. David Sabgir, kardiológus. Persze egyáltalán nem mindegy, milyen gyümölcsöket is választunk, ha kíváncsi vagy, mely fajtákat érdemes előnyben részesíteni vérnyomás szabályozó hatásuk miatt, nézd meg a galériát!

1. Banán A banán nagyon gazdag káliumforrás, ezért talán nem meglepő, hogy fogyasztása kifejezetten ajánlott a magas vérnyomással küzdőknek. „Több kutatás eredménye is alátámasztja, hogy a banán nagyon hatékonyan alkalmazható a hipertónia kezelésére, ugyanis képes csökkenteni a nátrium szervezetünkben kifejtett hatását" - magyarázza Dr. Sabgir.
Kattints a további képekért!

Sokan úgy gondolják, hogy az erős fejfájás csak a legkeményebb gyógyszerekkel szüntethető meg, pedig ez egyáltalán nem így van, hiszen szerencsére léteznek természetes gyógyírek is a gyötrő probléma megoldására.

Leadfotó: Unsplash, forrás: eatingwell.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.