Egészség

Kiderült, mely vörösborok okoznak fejfájást a leggyakrabban - érdemes vigyázni velük!

Érdekes rejtélyt tárt fel egy nemrégiben végzett kutatás, mely arra irányult, miért is fájhat a vörösbortól gyakrabban a fejünk, mint bármely más típusú alkohol fogyasztását követően.

Döbbenetes eredmény

Talán már te is tapasztaltad, hogy egy-két pohár vörösbor után szörnyen elkezdett fájni a fejed. Ez sokkal gyakrabban előfordul, mint bármely más alkohol esetében, a tudósok pedig egy új kutatás során arra keresték a választ, vajon miért is van ez így. A kutatás döbbenetes dologra világított rá, mégpedig, hogy a drágább, minőségibb vörösborok bizony még nagyobb valószínűséggel okoznak fejfájást, mint az olcsóbb, kevésbé prémium minőségű társaik. Különösen hangzik, nemde? Olvass tovább, hogy megtudhasd, miért lehet ez így!

A kutatás eredményei alapján a tudósok egy bizonyos antioxidánst, a quercetint tették felelőssé a vörösbor fogyasztást követő fejfájásért. Ez az antioxidáns ugyanis megakadályozhatja, hogy szervezetünk megfelelő módon dolgozza fel az alkoholt. Az erős napfénynek kitett szőlőszemek quercetinben gazdagabbak, ezért könnyen előfordulhat, hogy fejfájással jár a belőlük készült bor fogyasztása.
Kattints a további képekért!

Biztosan te is rengeteg csodazöldséggel találkoztál már, melyek rendkívül sok jótékony hatást gyakorolnak testünkre, akad azonban egy zöldség, melyről csak nagyon ritkán esik szó.

Leadfotó: Unsplash, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
VI. Fülöp feleségének hivatalos megnevezése Spanyolország királynője, de ha rajtunk múlna, Letícia a divat királynője címet is viselhetné.
Sztárok
Március 18-án startolt a TV2 népszerű napi sorozata, a Hazatalálsz második évada, amelyben a nézők minden hétköznap este izgatottan várják, hogy hogyan alakul Farkasliget lakóinak élete. Réti Adrienn...
Lifestyle
A Bika ma legyen észnél, mert fontos döntéseket kell meghoznia. Napi horoszkóp!