Egy korábbi kutatás során már fény derült arra az érdekességre, hogy az ázsiai származású emberek, különösen pedig a japánok és a koreaiak még inkább hajlamosak a vörösbor okozta fejfájásra, bizonyos genetikai tényezők miatt ugyanis a szerveztük kevésbé képes lebontani az acetaldehidet. A kutatók éppen ezért kezdtek olyan összetevők után nyomozni a vörösborban, mely a genetikai sajátossághoz hasonlóan blokkolja az alkohol megfelelő feldolgozását. Erre jelentett választ a quercetin. „Régóta óriási rejtély, hogy miért is okoz fejfájást a vörösbor, most pedig végre úgy gondoljuk, jó úton haladunk afelé, hogy megmagyarázhassuk ezt a több évtizede tartó talányt" - mondta Morris Lewina kaliforniai San Francisco Egyetem Neurológiai Központjának igazgatója, aki a tanulmány egyik kutatója is egyben.
Egy korábbi kutatás során már fény derült arra az érdekességre, hogy az ázsiai származású emberek, különösen pedig a japánok és a koreaiak még inkább hajlamosak a vörösbor okozta fejfájásra, bizonyos genetikai tényezők miatt ugyanis a szerveztük kevésbé képes lebontani az acetaldehidet. A kutatók éppen ezért kezdtek olyan összetevők után nyomozni a vörösborban, mely a genetikai sajátossághoz hasonlóan blokkolja az alkohol megfelelő feldolgozását. Erre jelentett választ a quercetin. „Régóta óriási rejtély, hogy miért is okoz fejfájást a vörösbor, most pedig végre úgy gondoljuk, jó úton haladunk afelé, hogy megmagyarázhassuk ezt a több évtizede tartó talányt" - mondta Morris Lewina kaliforniai San Francisco Egyetem Neurológiai Központjának igazgatója, aki a tanulmány egyik kutatója is egyben.