Egészség

Ez történik a testeddel, ha minden nap iszol egy doboz üdítőt

Bár legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy a különféle üdítőitalok nincsenek kifejezetten pozitív hatással egészségünkre, sokan mégis nagyon gyakran fogyasztjuk őket. De mi is zajlik le pontosan a testünkben, ha rendszeresen, akár minden nap iszunk egy doboz üdítőt?

Rengeteg káros összetevőt tartalmaz

Először is, hasznos tisztázni, hogy mely összetevők is azok, amelyek miatt érdemes lenne kerülnünk az üdítőitalok rendszeres fogyasztását. Gyakorlatilag szinte az összes üdítő szénsavas vízből, valamilyen édesítőből, valamint foszforsavból áll, mely hozzájárul az íz fokozásához és meghosszabbítja az ital szavatossági idejét. Emellett rengeteg üdítő koffeint is tartalmaz, ezen összetevők pedig mind negatív egészségügyi következményekhez vezethetnek. Szakértők árulták el, pontosan miért nem szabadna túlzásba esnünk az üdítőitalok fogyasztásával, olvass tovább a véleményükért!

Sonya Angelone, dietetikus szerint az üdítőfogyasztásnak van néhány azonnali hatása testünkre. „Először is, egy ugrást fogunk tapasztalni az energiaszintünkben a cukornak és a koffeinnek köszönhetően" - mondja. - „Ennek oka, hogy a koffein blokkolja az adenozint, ami az álmosságérzetet okozó neurotranszmitter. Emellett az üdítőben lévő cukor a véráramban feloldódva szintén megdobja energiaszintünket. Az üdítő által generált energialöket viszont igencsak rövid életű, az energiaszinted hamar zuhanni kezd, ami csak még fokozottabb fáradtságérzetet eredményez."
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy sokunk kedvenc reggeli párosítása akár káros is lehet hosszútávon egészségünkre nézve? Nos, a táplálkozási szakértők szerint bár a tojásnak és a kávénak is megvannak a maga jó tulajdonságai, mégsem érdemes őket együtt fogyasztani a nap első étkezéseként.

Leadfotó: Unsplash, forrás: huffpost.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!