A hajszíned elárulja, milyen betegségekre vagy fogékony

Azt hogy ki, milyen betegségre fogékony, könnyen meg lehet jósolni a horoszkóp vagy a vércsoport alapján, de hogy a hajszín árulkodjon a betegségekről, azt eddig elképzelhetetlennek tartottuk. Hangsúlyozzuk, hogy eddig!

A legújabb kutatások bebizonyították azt, hogy a nők eredeti hajszíne útmutatást ad arról, hogy milyen betegségre illetve egészségügyi problémára fogékonyak.

Ha barna tincseid vannak
Ebben az esetben a két kulcsszó a nikotin és hajkorona. A barna hajú nőknek van a legtöbb gondja a hajhullással, ez főképp azért van mert genetikailag kevesebb hajszállal rendelkeznek, mint világosabb hajú társaik. A barna szálak vastagabbak és durvábbak, ezért a szervezet kevesebbet növeszt belőlük, így sokkal inkább észrevehető, ha „pár” barna hajszál elhull. De nincs sok aggodalomra, mert ha kellő mennyiségű vasat viszünk be a szervezetünkbe (napi 18 milligramm), akkor nem ér minket ilyen probléma.

A gesztenyeszín haj csodálatos mély színét egy melanin nevű anyagtól kapja, ennek az anyagnak a jelenléte szervezetünkbe hajlamosít a nikotinfüggőségre, ugyanis a jelenléte lassítja a nikotin lebontását a májban. Minél tovább jelen van a szervezetünkbe, annál könnyebben szokunk rá, viszont ha sok C-vitamint viszünk be, akkor azzal segíthetjük a máj hatékony működését, de az a legegyszerűbb, ha rá sem gyújtunk.

Szőkeségek
A világos hajú nők hajlamosak az AMD nevű szembetegségre, az AMD (időskori makuladegeneráció) a sárgafoltnak a megbetegedése. A sárgafolt felelős az éleslátásért, így ha szeretnénk épségben megőrizni a szemünk fényét, akkor fogyasszunk sok kelkáposztát, spenótot, cukorborsót, mert ezek tele vannak luteinnel és zeaxanthinnel, amik az AMD ellenségei.

A bőrünk melanint termel, amelynek mennyisége felelős a bőr színéért, mivel a szőkék kevesebbet termelnek ebből az anyagból, így hajlamosabbak a melanóma kialakulására. Ha világos bőrrel és hajjal születünk, akkor fontos, hogy mindig védjük a bőrünket a napfénytől, naptejjel vagy ruhával.

Vörös démonok
A vörös hajért egy öröklődő DNS mutáció felelős, amely amellett, hogy kialakítja ezt a különleges hajszínt, ellenállóbbá teszi a gazdáját a helyi érzéstelenítőkkel szemben. A fogorvosi székben ülve, vagy egy kisebb műtét esetén ez sok problémát okozhat. Nagyon valószínű, hogy vörös hajúként a fájdalomcsillapítókból is nagyobb dózist kell szedned.

A Harvard Egyetem kutatói kiderítették, hogy a vörös hajúaknak kilencven százalékkal nagyobb az esélyük a Parkinson-kór kialakulására, ebben valószínűleg ugyanaz a gén ludas, mint ami a hajszínt kialakítja. De nem kell aggódni, mert ugyanennek a kutatásnak a során rájöttek, hogy a folsav lassíthatja a betegség kialakulását illetve előrehaladását.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!