Hatalmas titka volt - A piros nadrágos fiú

A piros nadrágos fiúnak volt egy titka. Egy nagy titok lapult a mosolya alatt.
A piros nadrágos fiú jó ember volt. Előre engedte a lányokat az ajtóban, figyelt az öregekre, segített a testvérének. A lány is úgy ismerte meg, mint akinek lehet hinni, s megtartja a szavát.

Titkos kis szavak...

Bűvös kis szavak. Olyan picik, mégis olyan nagy a súlyuk. Titkon szokták fülekbe súgni, néma telefonkagylóba motyogni vagy egy mosolyba rejteni. Megtáncoltatják az ember lelkét. Mégis, csak egyszer mondják ki őket, halkan. Érdekes kis szavak. Vagy a boldogság zálogai, vagy csak egyszerűen arcul csapnak jó erősen.

A piros nadrágosnak volt egy titka.

A néha kabátot viselő lánynak szintén volt egy titka, amit a fiú még nem tudott. Az ő titka viszont egészen más volt. Nem volt igazi titok. A lánynak is időbe telt rájönnie.

Furcsák az emberek. Van, hogy annyira akarunk valamit, hogy belebetegszünk, ha nem lehet a miénk. De ha megkaptuk, vagy a célban állunk, már nem is kell annyira. Viszont, ha hirtelen elveszik tőlünk, hát újra sírunk utána. Mint amikor a piros nadrágos meglátta a piros nadrágját. Nagyon akarta. Mindent megtett érte, s még csak az sem zavarta, hogy lehet, nem is az ő mérete. Önző volt. Ha ott hagyta volna, talán valaki máson is jól állt volna. De neki kellett! Miután pedig hordta egy kicsit, már nem találta olyan különlegesnek. Csak volt egy piros nadrágja.

A lány akkor jött rá a titkára, amikor elvesztette a fiút szem elől. Addig nem ismerte azt az érzést. Mint amikor folyton enne, de mégsem lakna jól. Mint a legszebb dal, ami azután már soha nem lesz olyan szép, miután csak egyedül hallgatja. Amikor éjjelente csak forgolódik, de nem tudja, miért. Olyan volt ez, mint az óceán, amibe könnyű belefulladni.

Miután a lány rájött a titkára, nem tudott többé nélküle élni, de már vele sem. Minden megváltozott. Eldöntötte hát, hogy megvárja a legjobb alkalmat, amikor elmondhatja a titkát a piros nadrágos fiúnak. Egyetlen egy dolgot akart csak mondani. A lány minden igyekezete ellenére szerelmes lett a piros nadrágosba. Nem tudta, hogy milyen szerelem volt az, amit érzett, nem tudott semmit. Csak azt, hogy el akarja mondani a fiúnak. A piros nadrágos azonban eltűnt.
A piros nadrágos fiúnak volt egy titka. Egy nagy titok lapult a mosolya alatt.

Fotó: Juhász Noémi ; Leadkép: cuteabis.com

Oldalak

Utazás
Lehet gyönyörű, de évente 100 ember életét veszti a helyszínen.
Lifestyle
A fiatal srác túl drágának találta az albérletet, saját házra pedig nem volt pénze, így a szüleit kérte meg, hogy adják oda neki a garázsukat.
Lifestyle
A Microsoft riadót fújt egy őrülten veszélyes kártevő miatt. A fertőzött alkalmazásokat rengetegszer töltötték már le.