Lifestyle

Soha ne öntsd ki a tojás főzővizét: elképesztő, mit tapasztalsz majd, ha erre használod!

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, hogy megtartsd azt a vizet, amiben a tojásokat főzted, ha megtudod, mire képes ez a folyadék, te sem fogod soha többet kiönteni!

Nem egy újabb konyhai praktikáról van szó

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a tészta főzővizét nem érdemes a lefolyóba önteni, helyette jobban tesszük, ha lefagyasztjuk. Ezzel a titkos összetevővel ugyanis javíthatunk ételeink minőségén azáltal, hogy felengedve a keményítőben gazdag főzővíz-jégkockákat sűríthetjük a különböző szószokat, melynek köszönhetően ízletesebb és krémesebb mártást kapunk vaj vagy tejszín felhasználása nélkül. Erről a konyhai praktikáról sokan mégcsak nem is hallottak, ahogyan valószínűleg a tojás főzővizének érdekes felhasználásáról sem, pedig bizony ennek a lének sem kell landolnia a lefolyóban. Hogy miért, azt galériánkból megtudhatod!

Mint ahogyan a Mirror is írja, a tojás főzővizét érdemes megtartani, mert egy igencsak értékes folyadékról van szó, ami lehűtve csodákat művelhet, de nem a konyhában.
Kattints a további képekért!

Bár sokan egyből kihajítják a szemetesbe a mosogatószivacsot, ha az már agyon van használva, és nem alkalmas többé az edények megfelelő tisztításához és súrolásához, egy kertész most mégis azt javasolja, hogy ne dobjuk ki a szivacsot, mert aranyat ér növényeink szempontjából.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Amellett, hogy az egyik legnépszerűbb üdítőital, a háztartásban is hasznát vehetjük.
Fashion&Beauty
Nyáron mindannyian kedveljük a lenge, könnyed ruhadarabokat, melyekbe pillanatok alatt belebújhatunk. Sokan viszont nem kifejezetten rajonganak a ruhákért, erre jelentenek tökéletes megoldást a...
Lifestyle
Te is imádod az ízletes és krémes körözöttet? Nos, jó ha tudod, hogy az alap hozzávalókon kívül egy bizonyos fűszert sem érdemes kihagynod belőle, hogy életed legfinomabb kencéjét készítsd el!