Lifestyle

Megszűnik a csípő, égő érzés, ha felfázáskor ezeket iszod: 5 áldásos gyógytea, ami azonnal elűzi az iszonyú fájdalmakat

A felfázás, más néven hólyaghurut sosem jön jókor, ráadásul szörnyen fájdalmas tünetekkel jár együtt. Szerencsére azonban nemcsak gyógyszeres kezelés segíthet ilyen esetben, ugyanis több természetes alternatíva is létezik; cikkünkben most ezeket mutatjuk be!

Jótékony hatás

Sok nő szenved attól, hogy gyakran alakul ki nála hólyaghurut, melynek kezdeti tünetei között olyan problémák merülnek fel, mint a gyakori vizelési inger, a csípő, égő érzés pisilés közben, a rossz szagú, zavaros vizelet, valamint az alhasi görcsölés. Egyre több orvos vallja azt, hogy a kezdeti, még enyhe panaszok eltüntetése érdekében először is érdemes kipróbálni gyógynövényes készítményeket, mielőtt antibiotikumokhoz nyúlnánk, ugyanis a betegség ismertetőjeleit ugyanúgy természetes módon is lehet hatékonyan kezelni, ráadásul az sem utolsó szempont, hogy indokolt esetben nem árt csökkenteni az antibiotikumok túlzott használatát, mivel ezáltal hozzájárulhatunk az antibiotikum-rezisztencia problémájának megelőzéséhez. Ha időről-időre a te életedet is megkeseríti ez a betegség, próbáld ki az alábbi gyógynövényekből készült teákat:

A medveszőlőlevél kettős hatással rendelkezik, mivel egyrészt húgyúti fertőtlenítő, másrészt vizelethajtó tulajdonságai vannak. Tudományos kutatások igazolták, hogy a gyógynövénynek 74 különböző baktériumtörzset képes hatástalanítani, ideértve az E. coli nevű baktériumokat is, melyek gyakran felelősek a hólyaghurutért. A medveszőlőlevél egyedülálló jellemzője, hogy antibakteriális hatását kifejezetten a húgyutakban fejti ki.
Kattints a további képekért!

Egy csésze tea sokkal többet jelent, mint egy finom, forró reggeli vagy esti ital. A közeli és távoli kultúrák évszázadok óta élvezik a teafőzés terápiás előnyeit, alkalmazva a betegségek kezelésében és az egészség támogatásában segítő összetevőket.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Egészségkalauz

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.