Király Linda: Soha többé nem fogok fogyókúrázni, életmódot váltottam!

Az énekesnő nem nagy önmegtartóztatással, hanem valami sokkal izgalmasabb dologgal készül a karácsonyra.

Király Linda fantasztikus formában van

Közel hét éve már, hogy a gyönyörű amerikai-magyar énekesnő, Király Linda olyan tünetekkel küzdött, mint az alvászavar és indokolatlan testsúlynövekedés, pajzsmirigy alulműködés, a tavalyi évben pedig az agyalapi mirigyében daganatot diagnosztizáltak nála az orvosok, ami okozta ezeket a problémákat. Az aranytorkú díva mindent megtett annak érdekében, hogy szembeszálljon a kilókkal, de hiába figyelt oda életmódjára, nem sikerült elérnie a kívánt eredményeket, ezért komoly lépésre szánta el magát, gyomorszűkítő műtétre vállalkozott.

A beavatkozás sikeresnek bizonyult, ezt követően pedig megkezdődött a gyógyszeres kezelése és egy teljes életmódváltás. Ma már élvezi a rendszeres edzéseket, boldog, hogy van eredménye a befektetett munkának, és hatalmas örömmel tölti el, hogy végre véget értek az állandó diéták, amelyeket már tinédzser kora óta tartott. A közelgő karácsonyi ünnepeken sem hajlandó lemondani a finom falatokról, hiszen hiszen megfelelő mértékkel és edzéssel kordában tudja tartani a súlyát

Karácsonyi díva lett

A saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogy az énekesnő milyen bámulatos átalakuláson ment keresztül, hiszen a Dívák karácsonya sajtórendezvényén három kolléganőjével, Dér Henivel, Radics Gigivel és Tolvai Renivel léptek színpadra. A hölgyek fantasztikus bemutatója után Király Linda a Femcafe.hu-nak mesélt a családjáról, az ünnepekről és az életmódjában történt gyökeres változásokról.

Még csak október van, de ti már karácsonyi dalokat énekeltek, gyönyörű ruhakölteményekben. Felnőtt fejjel már egészen máshogy hat az emberre a karácsony, de ha visszaemlékszel, gyerekként hogyan élted meg az évnek ezt a kitüntetett időszakát?

A két öcsém és én New Yorkban születtünk, nekünk ott kezdődött a viszonyunk a karácsonnyal. A legkedvesebb emlékem, hogy karácsony környékén elmentünk a manhattani óriás-karácsonyfához, ahol együtt korcsolyáztunk mindannyian. Ha őszinte akarok lenni - legalábbis az én emlékeim szerint -, mi ezt vártuk a legjobban, nem az ajándékokat. Az igazság az, hogy a mai napig így vagyunk vele. Már évek óta nem adunk ilyenkor egymásnak semmilyen ajándékot, hanem annak örülünk, hogy végre együtt van a család. Ez sajnos egyre ritkább, mindenki ezerfelé van, Viktor és én fellépésekre járunk szerte a világban, Ben pedig Amerikában telepedett le a családjával.

Azt gondolnánk rólatok, hogy zenész családként biztosan a fa alatt énekeltetek együtt. Mennyire igaz ez az elképzelés?

Ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, nálunk ez nem így nézett ki. Zenéről mindig szó volt és van, de nem szoktunk a fa alatt karácsonyi dalokat énekelni. Ha valakinek volt vagy van valamilyen aktuális szerzeménye, azt meghallgatjuk közösen. Az viszont biztos, hogy a mi családunk rendkívül muzikális, mindig megy valamilyen zene nálunk. Ami viszont mindig fix pontja az ünnepnek, a közös vacsora. Alig várom már a halászlevet, az a kedvencem, valószínűleg két hétig csak azt fogom enni idén is. (nevet) Én abszolút a magyar konyha rajongója vagyok, nagyon szeretem az itthoni fűszereket és a hagyományos hazai ízeket. De nemcsak megenni szeretem ezeket a dolgokat, hanem elkészíteni is. Kislány korom óta besegítek anyukámnak a konyhában.

Most szabadultál meg nem kevés súlyfeleslegtől, végre rendben van az egészséged, bámulatosan jól nézel ki. Nem félsz, hogy a karácsonyi trakta miatt visszaszöknek a kilók?

Én ezt a régi mentalitást elengedtem. Tizenéves korom óta diétázom, ami egyáltalán nem egészséges. Ha megkívánok majd egy szelet bejglit, meg fogom enni, aztán másnap elmegyek mozogni és keményebben edzek. Nem kell irreális szabályokat hoznom, amik valójában egészségtelenek. Teljesen megváltozott az életformám, már heti 5-6 alkalommal eljárok edzeni, és végre élvezem is! Korábban sosem vol ilyen. Tudatosabban táplálkozom, de nem koplalok, nem éheztetem magam.

A színpadon is tapasztalod az átalakulásod jótékony hatásait?

Nem szeretem azt a szót, hogy betegség, ezért úgy fogalmaznám meg, hogy az én állapotom egyik mellékhatása az volt, hogy iszonyatosan ödémásodott a lábam. Sokszor emiatt nagy fájdalmaim voltak egy-egy koncert alatt. Az életformám megváltozása nemcsak a kondíciómon javított, hanem a hangulatomon és a hatékonyságomon is. Nagyon termékeny, kreatív időszak közepén vagyok, dőlnek belőlem a dalok. Most jöttem vissza Amszterdamból, ahol hét nap alatt 15 dalt írtam. Nem tudom, hogy honnan, de dől belőlem az alkotás. Sok mindent most tudtam feldolgozni, ami kikivánkozik belőlem, végre felszabadul az elfojtott energia. Készülnek saját dalok, de másoknak is írok, nagynevű producereknek és DJ-knek. Nagyon sok anyag összejött, ezért nem elképzelhetetlen, hogy új lemezem lesz.

Egyéniben már jól ismerünk, de most egy nagyon szép, ünnepi műsorral készültök a karácsonyra, Dér Henivel, Tolvai Renivel és Radics Gigivel. Milyen a közös munka a lányokkal?

Mindannyian fantasztikus énekesnők, akikkel élmény együtt dolgozni. Sajnos, mivel nagyon sokfelé vagyunk, főleg az interneten keresztül tartjuk a kapcsolatot, FaceTime-olunk, megbeszéljük a szólamokat, de hamarosan elkezdődnek a rendes próbák is. Nagyon szeretek együtt dolgozni velük, és külön öröm számomra, hogy egy olyan szép ügyet támogathatunk a koncerttel, mint a Heim Pál Gyerekkorház kis betegeinek kezelése.

A Neked írom a dalt című szerzeményének komoly története van.

Leadfotó: instagram.com/lindakiraly

Oldalak

Szólj hozzá Te is!