Színek, fények és nyári hangulat - Egy elképesztő divatbemutatón jártunk

Amikor tini koromban először láttam a Grease című filmet, nagy hatással volt rám. Imádtam a történetet, a dalokat, de a legeslegjobban a díszletet és a ruhákat. Valahogy azóta rajongok az 50-es 60-as évek Amerikájának stílusáért, a Mad Men című sorozatra is (többek között) ezért voltam rákattanva. Így amikor megtudtam, hogy a nézők soraiban én is részt vehetek az idei nagyszabású Tezenis fashion show-n, amelynek központi eleme az amerikai drive-in éttermek hangulata és a fent említett korszak, nagyon izgatott lettem. Kíváncsi voltam, mit lehet kihozni a témából egy divatbemutató kapcsán.

Irány a nyár!

A néhány órás repülőúttal nemcsak Budapestet, hanem az itthoni zord időjárást is magunk mögött hagytuk. Veronában - ahol a Calzedonia cégcsoport központja található - gyönyörű, napsütéses idő várt minket és persze nagyszerű olasz ízek: az ebédet már egy hamisítatlan helyi étteremben, a Signorvinóban fogyaszthattuk el. Egy pohár finom bor és az ínycsiklandó fogások közben rá is hangolódtunk az ottani atmoszférára. Legszívesebben mindannyian - újságírók és influencerek -, ott üldögéltünk volna még hosszú órákig, de tudtuk, hogy hamarosan valami még izgalmasabb vár ránk: a divatbemutató-backstage túra és maga a show.

Mivel sok időnk már nem maradt, rekordebességgel készültünk el az eseményre mindannyian. Míg az egyik kezemmel sminkeltem, a másikkal a hajamat göndörítettem - szerintem ezt a módszert nektek sem kell bemutatnom.

Mire a transzferbuszunk a cég központjába, a show és az afterparty helyszínére ért, már bőven akadtak külföldi influencerek, akik a gyönyörű időt és a színes ledfalat kihasználva pózoltak a kameráknak.

A backstage titkai

Az első utunk a kulisszák mögé vezetett. Ez szerintem mindig az egyik legjobb része egy ilyen lehetőségnek, mert olyan, mintha bepillantást nyernénk egy külön világba. Nyüzsögtek a fotósok, a sminkesek, a modellek. Mindenki vidáman készülődött, csak úgy ragadt az emberre ez a vibrálás, nem lehetett nem széles mosollyal végigsétálni.

A sok gyönyörű modell között pedig egy magyar név is felbukkant: Varga Viktória kicsit Magyarországot is képviselte, így még jobban magunkénak éreztük az eseményt és büszkén figyeltük őt később a bemutatón.

A drive-in díszletből már itt kaptunk egy kis ízelítőt, így nem bírtam ki én sem, hogy ne üljek oda a vagány bárpulthoz egy kép erejéig.

Egy csipetnyi Amerika

Nem is tudtunk tovább várni, látni akartuk a teljes installációt. A vállalat specialitása, hogy minden nagy bemutatójára egy hatalmas “kiállítással”, azaz fashion galleryvel készül. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy különleges díszletek között mutatják be legújabb kollekciójuk darabjait. És valóban: idén még az eddigieknél is alaposabban kitettek magukért a kreatív szakemberek, ugyanis elképesztően látványosra sikerült a dizájn.

A vendégeket görkoris lányok és gyönyörű veterán járművek fogadták, de voltak itt retro játékgépek, beach hangulat, neon fények és a már beígért drive-in étterem. Úgy érezhettük magunkat, mintha Los Angelesben sétálgatnánk.

A résztvevők a helyszín minden részletében találtak valami fotózásra alkalmas pontot, így ha valaki végig szeretett volna menni az egészen, egy fél nap sem lett volna elég.

Miután alaposan végignéztük és fotóztuk a helyszínt - na meg persze magunkat -, a nagyterem felé vettük az irányt, ahol már vártak ránk a hatalmas lelátók és a végeláthatatlan széksorok. Alighogy lehuppantunk, kezdődött is a program, szinte érezni lehetett az izgalmat és a várakozást, amely végigfutott a termen.

Alig telt el pár másodperc, megszólalt a zene és táncosok hada jelent meg a színpadon. Olyan dinamikus előadást tartottak, hogy legszívesebben mindenki beugrott volna közéjük, hogy bulizzon egy jót. Szerencsére végül senkinek nem volt rá alkalma, ugyanis megjelentek a modellek és attól kezdve természetesen minden szempár rájuk tapadt - nem véletlenül.

Friss, izgalmas és vibráló

A 2019-es tavaszi-nyári szezonban Tezenis kollekciójának központi témája a színek minden mennyiségben. Ebből kiindulva a márka rengeteg árnyalatot vet be minták sokaságával ötvözve az energikus összhatásért, amik tökéletesen passzolnak a forró nyári hangulathoz. Az új fürdőruha, fehérnemű és utcai kollekció a természetességet igyekeznek hangsúlyozni.

Színes gyümölcs minták a mediterrán hangulathoz, állatminták a szenvedélyes trendi külsőhöz, kontrasztos színkombinációk a színskála minden árnyalatában, mini és maxi virágok, valamint az elmaradhatatlan csíkok: ezek a legjellegzetesebb jegyei a Tezenis új fürdőruha és fehérnemű kollekciójának. Mindemellett megjelennek a finomabb, nőiesebb vonalak is, amelyeket a csipkével vagy makraméval díszített elemek tesznek igazán romantikussá.

A márka idén úgy döntött, felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és kedvében jár a környezettudatos vásárlóknak: az új kollekciójában bemutatja a természetes összetevőkből készült anyagait. Ezekhez a darabjaihoz például lent használ, melynek frissessége és időtlen vonzereje tökéletessé teszi a tavaszi és nyári viseletekhez.

Persze ilyen darabok láttán bármelyik divatkedvelő fantáziája beindul, amit az idei kollekció bátorít is: nemcsak a color blocking elv mentén variálhatjuk a darabokat, de rengeteg fazon közül is válogathatunk így feldobva a szettünket.

A Tezenis így idén is gondoskodott róla, hogy ne csak a gyönyörű idő miatt várjuk a nyarat, hanem azért is, hogy végre belebújhassunk a legújabb kedvenc fürdőruhánkba vagy bikininkbe. Köszönjük, hogy ott lehettünk a bemutatón!

Olaszországban vett részt egy nagyszabású Fashion Show-n.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!