Jót tesz az agynak és véd a ráktól - Ebből csemegézz ősszel és télen!

Alig pár hete számoltunk be arról, miszerint holland kutatók megállapították, hogy naponta pontosan 10 grammnyi diót érdemes fogyasztanunk az egészségünk érdekében. De hogy pontosan milyen jótékony tulajdonságokkal rendelkezik ez a csonthéjas, azt megtudhatod cikkünkből!

Jót tesz az agy működésének

A dió számtalan olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek javítják az agy működését. A benne lévő E-vitamin például az oxigénellátást segíti, a cink az idegsejtek tökéletes működésében játszik szerepet, de a mangán és a lecitin is mind-mind sokat tesznek az agyunk egészségéért.

Tele van fehérjével

A csonthéjas számos jótékony tulajdonsága közül az egyik legfontosabb, hogy tele van fehérjével. Ez a vegetáriánusok számára is nagyon fontos tény, hiszen ilyen módon valamelyest helyettesíteni lehet a húsféléket. Jó hír, hogy a dióhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek a többi olajos magvak is, például a mogyoró vagy éppen a mandula.

Fotó: dailydryfruits.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.