Egészség

Soha többé nem iszol majd almaecetet, ha ezt megtudod: veszélyes is lehet a fogyókúrás "csodaszer", ha nem figyelsz!

Bár az almaecettel kapcsolatban bizonyára te is megannyi jót hallottál már, főleg a súlycsökkenés tekintetében, azért nem árt, ha tisztában vagy néhány káros aspektusával is.

Megvannak a maga veszélyei, nem árt az óvatosság

Az almaecetnek számos jótékony tulajdonsága van szervezetünkre nézve: hasznos lehet a különböző egészségügyi problémák esetén, de bőrünket is ragyogóvá varázsolhatja, továbbá emésztésünket is jobb mederbe terelheti, ha rendszeresen fogyasztunk belőle, a fogyás beindításáról már nem is beszélve. Sokan épp emiatt alkalmazzák rendszeresen: az almaecet a benne lévő pektinnek hála több kutatás és tanulmány szerint képes elősegíteni a súlycsökkenést, mivel a pektintől hamarabb jóllakottnak érezhetjük magunkat. Nem csoda tehát, hogy az almaecet éhgyomorra bevéve a sztárok körében is igencsak népszerű fogyókúrás módszernek számít, azonban nem árt tisztában lenned azzal, hogy mint szinte mindennek az életben, úgy ennek a "csodaszernek" is megvannak a maga veszélyei, melyekről galériánkban olvashatsz bővebben!

Victoria Beckham és Kourtney Kardashian is előszeretettel fogyasztja az almaecetet: előbbi alakja és bőrének feszessége érdekében minden reggel elszürcsöl az ecetből 1-2 kanállal, míg utóbbi napi kétszer is iszik belőle, hogy megőrizze hibátlan idomait. Az almaecet persze nem ördögtől való dolog, sőt mi több, már Hippokratész is alkalmazta a sebek és a láz kezelésére, azért érdemes óvatosan és ésszel fogyasztani, ha nem szeretnénk, hogy komoly problémánk származzon belőle.
Kattints a további képekért!

Ha unod már a citromos és almaecetes vizet, viszont nem adnád fel a fogyókúrás céljaidat, akkor próbáld ki, hogy reggelente iszol ebből a fantasztikus gyógynövényből, mert nemcsak segít megszabadulni a feleslegtől, hanem számos egyéb jótékony hatása is van.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.