A szakértők szerint így tudod elkerülni a rákot, de ehhez valóban kitartónak kell lenned

Bár a rák akkor is felütheti a fejét, ha egészséges életet élünk, de bizonyos rossz szokások elhagyásával csökkenteni tudjuk a kockázatot. A szakértők megmutatták, hogy mire érdemes figyelni!

Ezt kell megtenned a megelőzés érdekében

Tavaly a Magyar Rákellenes Liga Konferenciáján közölték az adatokat, hogy 2022-ben 70 ezer magyar betegnél diagnosztizáltak daganatos betegséget.

Az RTL arról a szomorú tényről is beszámolt, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben rákban az uniós országok közül. Még mindig nem vesszük komolyan a folyamatos szűrést, pedig ahogy öregszünk, erre nem ártana több időt szentelni.

Ha időben felismerik a rákot, akkor az esetek nagyobb százalékában gyógyítható a betegség. A szakértők most rávilágítottak arra is, mit kell tennünk, hogy elkerüljük a betegséget! A galériánkban megmutatjuk, mire kell figyelned!

A halálozások negyedéért a rák felelt, vagyis minden negyedik ember rákban hal meg Magyarországon. A felmérések szerint a leggyakoribb daganattípus a tüdőrák.
Kattints a további képekért!

Károly király valószínűleg jóval betegebb, mint azt elsőre gondolhatja a közvélemény. Előfordulhat, hogy hamarosan új koronázásra lesz szükség?

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Alaposan átgondolják a magyarok, hogy milyen péktermékeket tesznek a kosarukba. Akárhogy szeretnénk, a kenyér, és sokak kedvence, a zsemle árában nem lesz érzékelhető a változás pozitív irányban.
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.