Egészség

20 millió ember adatait fésülték át a tudósok, véletlenül derült fény a Covid-vakcinák legdöbbenetesebb egészségügyi hatására

20 millió páciens adatait nézték át az Oxfordi Egyetem kutatói: még őket is meghökkentette, amit találtak.

Négy vakcinát vettek górcső alá

Az Oxfordi Egyetem szakemberei egyszerre több koronavírus elleni vakcina egészségügyi hatását is vizsgálták: a Moderna, valamint a Pfizer mRSN-alapú védőoltása mellett az AstraZeneca és a Janssen oltóanyagát is górcső alá vették, kutatásuk eredményeit pedig a Heart című szakmai folyóiratban tették közzé - írja a The Guardian. Nyisd meg galériánkat a folytatásért: azonnal eláruljuk, milyen konklúzióra jutottak a tudósok!

Kiderült, hogy a szóban forgó védőoltások biztosították a leghatékonyabb védelmet a Covid-fertőzéssel összefüggő szívelégtelenséggel, továbbá a vérrögök kialakulásával szemben a fertőzést követő első hónapban.
Kattints a további képekért!

Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 koronavírus elleni oltást kapott. Az eredmények szerint a rengeteg oltás ellenére teljesen normálisan működik az immunrendszere – közölte kedden az erlangeni Friedrich Alexander Egyetem.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Alaposan átgondolják a magyarok, hogy milyen péktermékeket tesznek a kosarukba. Akárhogy szeretnénk, a kenyér, és sokak kedvence, a zsemle árában nem lesz érzékelhető a változás pozitív irányban.
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.