Búcsú a narancsbőrtől

Átütő siker a cellulit kezelésében a sztárok ajánlásával

Átütő siker a cellulit kezelésében a sztárok ajánlásával

Találós kérdés: A nők többségét és a férfiak egy részét is érinti, a serdülőkortól egészen időskorig „ragaszkodik viselőjéhez”, karcsú embereken éppúgy előfordulhat, mint súlyfelesleggel rendelkezőkön, és mindenféle csodaszer és kezelés ellenére szinte lehetetlen megszabadulni tőle, ezért megkeseríti az érintettek életét.

Mi lehet a válasz? Akik a narancsbőrre tippeltek, nem tévedtek. A narancsbőr a nők több mint 80%-át érinti, és a folyamatos küzdelem a cellulittal jócskán rombolja az önbizalmat. Azoknak, akik már sokféle módon próbálták eltüntetni a narancsbőrüket, és szinte reményvesztetten nézegetik testüket, most bemutatunk egy orvosi módszert, amely már egy hónap alatt látványos hatást eredményez, és amelyet számos magyar sztár választott az évek során alakja karbantartására!

„A serdülőkorú és felnőtt nők közel 80%-ában fedezhető fel a narancsbőr valamilyen formája. A narancsbőr megléte nem feltétlenül jár együtt súlyfelesleggel, az esetek egy részében a testsúly inkább a normális, vagy normál alatti tartományban található. A cellulit kialakulásában a testalkaton és a hormonális tényezőkön túl az életmódnak kiemelt szerepe van, az utóbbi években bekövetkező kedvezőtlen életmódbeli változásoknak köszönhető, hogy már a fiatal nők között is egyre emelkedik az erős narancsbőrrel rendelkezők aránya” – meséli dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, a MediFat® Szépségklinika igazgató-főorvosa.


Mi a narancsbőr vagy cellulit, vagy tudományos nevén lipodisztrófia?

A narancsbőr a bőr alatti kötőszövet és a zsírsejtek működési zavara és kóros elfajulása, tehát egyfajta speciális helyi zsírfelhalmozódás. A cellulit kialakulásának első lépése a zsírsejtek megnövekedése. A megnagyobbodott zsírsejtek összenyomják a nyirokereket, így nyirokpangás alakul ki. Ennek köszönhetően a szervezetben keletkező salakanyagok, amelyek jó része egyébként is a zsírszövetben raktározódik, nem tud kiürülni. Ez a folyamat a zsírszövet degenerációjához, a rugalmas rostok számának és rugalmasságának csökkenéséhez, valamint a vénás- és nyirokkeringés további romlásához vezet.

Miért jelent igazi kihívást a narancsbőr hatékony kezelése?
Aki már próbált bármilyen módon megszabadulni a narancsbőrétől, az pontosan tudja, hogy szinte reménytelen vállalkozásba kezdett. De mi ennek az oka valójában? Miért hatástalan a sok szer és kezelés jó része, amelyeket az idők során bevetettek a cellulit ellen? Az ok két fő tényezőre vezethető vissza.
Az egyik fő tényező a genetikusan és hormonálisan meghatározott elsődleges zsírraktárak meglétében rejlik.

„Klasszikusan esztétikai orvosi feladat a helyes testarányok helyreállítása, az „optikai tuning”. Sokan valójában nem fogyni szeretnének, hanem bizonyos zsírpárnáiktól, illetve narancsbőrüktől kívánnak megszabadulni. Ez legtöbbször akadályokba ütközik, hiszen az átlagos fogyókúrával (diéta és/vagy edzés) együtt járó általános súlyvesztés során soha nem onnan fogyunk, ahonnan kellene. Ez azért van, mert a szervezetünk a számára genetikusan meghatározott elsődleges zsírraktáraihoz különös módon ragaszkodik, ezért ezekről a területekről csak akkor lehet fogyni, ha minden más zsírpárnájától már megszabadult az ember. Férfiak és a nők egy része esetén az elsődleges zsírraktár a has. A nők másik részére jellemző nőies domborulatok pedig a csípő, popsi, külső és belső comb zsírpárnáiból jönnek létre. A narancsbőr elsődleges előfordulási helyét klasszikusan ezek a nőies zsírpárnák jelentik, de laza kötőszövet esetén, illetve az életkor előrehaladtával a bőr rugalmasságának csökkenése miatt más testrészeken is megjelenik a cellulit, például a hason, felkaron, háton, azonkívül a láb teljes területén a comboktól a vádliig.”- magyarázza dr. Gajdács Ágnes

Oldalak

Szólj hozzá Te is!