Ezentúl érdemes fékezni a könnyeket - Ilyen hatással van a sírás bőrünkre

A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?

Nem akármilyen hatása van a bőrre

Az emberi test reakciói és biológiai folyamatai gyakran összefüggnek egymással, és ezek közül egy különösen érdekes és sokrétű területet képvisel: a sírás. A sírásnak nem csupán érzelmi jelentősége van, hanem fontos szerepet játszik az egészségünk szempontjából is, különösen a szemek és a bőr terén. Egyesek talán meglepődnének, hogy a sírásnak közvetlen hatása van a bőrünkre, de a legfrissebb kutatások és orvosi szakvélemények alapján kiderül, hogy ez valóban így van. Ha kíváncsi vagy, pontosan milyen hatást is gyakorol a sírás bőrünkre, olvass tovább!

A sírásnak nem csupán érzelmi jelentősége van, hanem fontos szerepet játszik az egészségünk szempontjából is. A sírás közvetlen hatással lehet a bőr állapotára, különösen a szemek környékén. Fontos tudni, hogy a könnyek pH-értéke eltér a bőr pH-jától, ami hosszú távon irritációt okozhat. Emellett a könnyekből és azok lehullásából származó nedvesség hatással van az arc egészére.
Kattints a további képekért!

A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos foltok ellen és sokat tehetsz azért is, hogy megelőzd a problémát.

Leadfotó: 123rf, forrás: healthline.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.