Itt aztán lehet válogatni - Program, program hátán januárban

A december nyugodt semmittevése után itt az idő kimozdulni! Szerencsére erre rengeteg lehetőségünk van, 2018 hivatalosan is elindult, magával hozva rengeteg szuper programot! Szemezgess bátran, mert most mindenki talál kedvére valót!

Cirkuszfesztivál

Egy héten keresztül Budapestre figyel a világ! 2018. január 8-án, Magyarországon nyílik meg az európai cirkuszművészet negyedévezredes ünnepe, a modern kori cirkusz megszületésének 250. jubileumi éve. Egész Európa egy éven keresztül ünnepel majd, s a nyitóünnepségre a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Fővárosi Nagycirkuszban kerül sor! A XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2018 január 8. és 14. között kerül megrendezésre. Ha több információt szeretnél, kattints ide!

Hol: Fővárosi Nagycirkusz

Mikor: Január 8-14.

Bécsi kávéfesztivál

335 éve a bécsiek igazi kultúrát teremtettek: a bécsi kávé és kávéházak élménye azóta különleges életérzéssé nőtte ki magát. Januárban két rendezvénnyel, a Vienna Coffee Festivallal, valamint a 61. Kávémérők báljával várja az oszták főváros a hagyományos és újhullámos csésze fekete kedvelőit. Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város tradícionális italáról szóló fesztiválnak, az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, 2018. január 12. és 14. között tartott eseményen kávéból készült különlegességeket és a kávészemek nemesítésének folyamatát is megismerhetik az érdeklődők. Még több infóért kattints ide!

Hol: Ottakringer Brauerei sörfőzde, Ausztria, Bécs

Mikor: Január 12-14.

3. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Télen se állj le a futással: kezd az évet egy fagyos, de kivételes élménnyel! Január 14-én ismét Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál lesz, ahol háromféle táv közül választhatunk aszerint, hogy mennyire szeretnénk próbára tenni magunkat a téli hidegben. Az 5, 10 és 21 km-es útvonal egyaránt a Hungexpo, illetve a Kincsem Parkterületén kanyarog majd, így előfordulhat aszfaltos, betonos, füves-földes rész is, ezért érdemes esetlegesen hóval és jéggel is számolni.Az eseményre azokat várjuk, akik egyetértenek a mondással, miszerint túl hideg sosincs, csak alulöltözött futó! Még több információt itt találsz, ha pedig jelenkezni szeretnél, kattints ide!

Hol: Kincsem Park
Mikor: Január 14.

Mitsuko Uchida zongoraestje

Így vall munkájáról a világhírű zongoraművésznő, Mitsuko Uchida: „Nem elég zongorázni – egy élet kell ahhoz, hogy értsük a zenét.” Uchida a laikus közönséget és a szakmát egyaránt lenyűgözi, s a kritikusok sem győzik dicsérni, ahogyan játékában egyensúlyt teremt a tökéletes precizitás és a spontaneitás között. A zongoraművésznő a világ legkiválóbb zenekaraival és koncerthelyszíneivel ápol szoros kapcsolatot. A művésznő január 17-én egy különleges szólóesttel, Schubert három rendkívüli szonátájával lép a magyar közönség elé. Még több információért kattints ide!

Hol: Liszt Ferenc Zeneakadémia

Mikor: Január 17.

BODY kiállítás

Február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal. Még több információért kattints ide!

Hol: KOMPLEX (1061. Budapest, Király utca 26.)

Mikor: Február 15. - június 17.

Kattints, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!