Sztárok

III. Károly újabb mélyütést vitt be Harry hercegnek: az uralkodó különösen érzékeny ponton mart bele kisebbik fiába

Komoly megtiszteltetéstől fosztotta meg kisebbik fiát, Harry herceget a brit uralkodó - derül ki egy friss közleményből.

Impozáns katonai múlt áll mögötte

Harry sussexi herceg és felesége, Meghan Markle négy évvel ezelőtt közölték, hogy elhagyják a brit királyi családot, és a hivatalos címükkel összefüggő kötelezettségeikről is lemondanak. A "Megxit" néven elhíresült szakítási folyamat nem pusztán a család tősgyökeres rajongóit, de gyakorlatilag az egész világot megdöbbentette - már csak azért is, mert Harryék számos jelentős előjogról lemondtak e drámai döntés következtében. Harry ma már az "ő királyi fensége" rangot sem viselheti, sőt rengeteg illusztris katonai címtől is megfosztatott. Pedig III. Károly király fiatalabbik gyermeke impozáns katonai múlttal rendelkezik: 10 éven át szolgált a brit hadseregben, kapitányi ranggal tüntették ki, majd két időszakban is szolgálatot teljesített Afganisztánban (először 2007 és 2008, majd 2012 és 2013 között). Egy friss közlemény szerint a 75 éves brit király teljességgel negligálta a sussexi herceg nem mindennapi katonai múltját, és most egy olyan kitüntetéstől fosztotta meg, amit Harry bőven kiérdemelt.

III. Károly 31 éven át birtokolta a brit hadsereg légierejének vezérezredesi rangját, ám - a Buckingham-palota közlése szerint - az uralkodó a megtisztelő titulust nem Harry-nek, hanem nagyobbik fiának, Vilmos hercegnek adományozta.
Kattints a további képekért!

Vilmos hercegnek is szüksége van egy kis lendületre a hétfő reggeleken, hogy felkészítse magát az előtte álló hétre, módszere viszont meglehetősen szokatlan.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Egészség
Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a...
Lifestyle
A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.