Ez a fotó mindenkit összezavar: hány lányt látsz a képen?

A svájci fotós, Tiziana Vergari posztolt egy fotót Instagramra néhány héttel ezelőtt. Egy projekt miatt töltötte fel a fényképet, és még véletlenül sem az volt a célja, hogy az egész világ az ő munkájával foglalkozzon. Pedig így történt. Olvass tovább a részletekért!

Optikai illúzió

Tiziana Vergari fotója valóban megmozgatta az internet népét. Méghozzá nagyon! Aki ugyanis ránézett a képre, feltette és próbálta megválaszolni a kérdést: vajon hány lányt kapott lencsevégre Vergari? A válasz csak elsőre tűnik könnyűnek; ha jobban megnézzük a képet, tényleg nem lehet rögtön megállapítani, hány szépség szerepel a fotón.

Olyan ez az egész, mint egy optikai illúzió, aminek iszonyatosan izgalmas bogozgatni a miértjét. Vergari fotóját egyébként már majdnem 13 ezren osztották meg: mindenki azt találgatja, vajon 2, 4, 5 vagy esetleg 13 lány néz vissza a képről.

Volt olyan kommentelő, aki szerint Vergari ikreket, esetleg hármasikreket örökített meg, míg egy másik Instagram felhasználó szerint az első és a negyedik lány nem lehet két testvér, mert az arcuk teljesen különböző.

„Biztos, hogy négyen vannak. Nézzétek a tükörképeket. Ha látod az arcukat, a tükör a tarkójukat mutatja meg. Ha hátulról látod őket, akkor a tükörben az arcuk néz vissza. A lányok ugyanolyanok.” – fejtette ki álláspontját egy internetező.

„Két lány van a képen. Mindkettőjük mellett van egy tükör, ami rengeteg hasonmást generál.” – szögezte le egy másik felhasználó.

Ha eleget gondolkodtál a megoldáson, akkor kattints a megfejtésért a második oldalra!

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!