Lifestyle

Mézesmázos valóság: Így ismerd fel a hamisított mézet!

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a mézet: finom, mint a legédesebb sütemény, és ha mértékkel fogyasztjuk, valódi gyógyszer a szervezet számára. Rossz hír, hogy ezt az aranyló csodát is lehet hamisítani, így nagyon oda kell figyelnünk arra, milyen mézzel ízesítjük ételeinket és italainkat.

Aranyló egészség

Amellett, hogy a méz évszázadokig az egyetlen ismert édesítőszer volt, már az ókortól használták különböző betegségek gyógyítására és immunerősítésre. A természetgyógyászatban ma is kiemelt szerepe van: kiváló baktériumölőként és fertőtlenítőként tartják számon, de hatásosan gyógyítja az epe- és hasnyálmirigy-betegségeket, remekül kezeli a májbetegségeket, valamint a gyomor- és nyombélfekélyt is.

A méz egyik legnagyobb csodája, hogy kizárólag természetes anyagokból épül fel, cukortartalma mellett vitamin- és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható. Van benne kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink, de kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamint is tartalmaz. Ellentétben a gyümölcsök és zöldségek idővel lebomló vitaminjaival, a mézben lévő kincsek időtlen időkig elállnak – ha csak nem forrósítják fel.

Fotó: strangehistory.net

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!