Az 500 éves srác szülinapja - Blogbejegyzés

Párom kollégájának születésnapja volt, az ünneplésre természetesen mi is hivatalosak voltunk. Vacsora a megszokott helyen, de ezúttal thai módra.
Mivel a thai naptár szerint 2558-at írunk, szerintünk viszont az ünnepelt 1982-ben született, elindult a viccelődés, hogy Noom mindannyiunknál idősebb, nagyjából úgy 500 évvel.

Élvezik az életüket úgy, ahogy van

A valódi korát viszont nem egyszerű megtippelni, ugyanis a legtöbb thai 10-20 évet simán letagadhat. Talán a stresszmentes élet, a sok mosolygás és öröm teszi, vagy az ételeik (bár amennyi cukrot és olajat használnak... - utóbbit talán elvetném), de sokkal fiatalabbnak tűnnek, mint amennyi idősek valójában. Egy több mint 50 éves nőt 35-38 körülire tippeltünk, egy 37 éves lányt 26-28-nak és az a 8-9 éves forma gyerek nem a becsúszott kistesó mellette, hanem a saját fia. És nem csak az arcuk alapján gondoljuk fiatalabbnak őket, hanem a vonásaik, viselkedésük alapján is. Tele vannak élettel, energiával, élvezik az életüket úgy, ahogy van.

Aztán lehet, hogy az étkezési szokásaiknak mégis van valami köze a hangulatukhoz. Az asztalon minden közös, a tavaszi tekercs, a papaya saláta, az a néhány sült csirkerész, a tál leves. Bár egy-egy adag kajának tűnnek, a thaiok nem az általunk jól ismert „magam elé veszem a tányérom és megeszem, ami benne van” étkezési elvet követik, hanem többféle ételt vesznek, melyet közösen fogyasztanak el.

Oldalak

Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.