Ilyen a thai szauna! - Blogbejegyzés

Imádjuk a szaunát, télen rendszeresen látogattuk otthon és gondoskodunk róla, hogy akármilyen rövid időre is megyünk haza, egy alkalom minimum beleférjen. Na de szaunázni Thaiföldön? Sokáig eszünkbe sem jutott. Megszokni azt, hogy tulajdonképpen mindig folyik rólad a víz eltartott egy darabig.

Irány a szauna!

Egyik nap a thai kolléganők két óra távollét után visszaérkeztek a kite-centerbe, hogy hol voltak? Szaunázni! Hol, mennyiért, mikor megyünk – zúdítottuk rájuk a kérdéseket és idővel el is jött a mi napunk, irány a szauna.

Templomban

Aom a shopkeeper lány mutatta az utat, aztán maradt is fél órát, hogy beavasson a helyi rendbe. Felejtsd el, amit a szaunáról eddig tudtál. Ahogy leparkolunk, megcsap a gyógynövényillat és monkok köszöntenek. Mert a hely egy buddhista templomnál van. Jobb oldalt egy épület, előtte óriási kályha, éppen pakolják be a méretes fahasábokat a lángok közé.

A tűz fölött gyógynövényes fazék rotyog, tele mindennel, ami jót tesz a tüdőnknek, bőrünknek, pórusainknak. A jobb oldali épület maga a szauna két kicsi kamrával, egyikben a férfiak, másikban a nők. Bal oldalt egy másik épület, ez a wc/fürdő – klasszikus dél-kelet-ázsiai guggolós wc, mellette egy kád hideg víz.

Még nem teljesen ocsúdtunk fel, Aom már magára is zúdított egy ibrik hideg vizet – abban a ruhában, amiben idejöttünk – és már be is ment a szauna részbe. Fürdőruhát veszek, majd mikor meglátnak a helyiek, nagyon gyorsan a tudtomra adják, hogy tekerjek valamit magam köré – ez itt egy templom. Addig fel sem tűnt, hogy mindenki ruhában van.

Oldalak

Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.