Isteni sárgarépaleves léböjtkúrához - Így szabadulj meg a felhalmozódott méreganyagoktól
Ha szeretnénk igazi energiabombaként belekezdeni az őszbe, egy alapos léböjtkúra segíthet megszabadulni a nyári fagyizások, fesztiválozások során a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagoktól. Ilyenkor a legfontosabb az étkezés fokozatos leépítése, majd a kúrát követő „levezetés”, a szilárd táplálékok fokozatos visszaépítése az étrendünkbe. Nézzük, Barcza Zoltán séf milyen szuper receptet ajánl léböjt idejére!
Hozzávalók
- 75 dkg sárgarépa
- 1 ½ póréhagyma
- 1 fehérrépa
- 1 zellergumó
- 3 liter víz
- 3 csipet frissen reszelt szerecsendió
- friss petrezselyem
- bazsalikom vagy lestyán
Tálaláshoz
- 2 teáskanál élesztőpehely, 2 teáskanál friss petrezselyemzöld
Elkészítés
A zöldségeket jól megmossuk, majd apróra vágjuk. A vizet a szerecsendióval felforraljuk, a zöldségeket hozzáadjuk és 10-20 percig főzzük (kuktában a főzési idő 5-7 perc). A levest levesszük a tűzről, szűrőn átpasszírozzuk, így enyhén krémes levest kapunk. A zöld fűszernövényekkel ízesítjük, élesztőpehellyel és friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Egy adag böjti sárgarépaleves tápanyagtartalma
60 kcal, 2,5 g fehérje, 10 g szénhidrát, 5 g élelmi rost, 172 mg oxálsav, 6,6 mg karotin, 14 mg C-vitamin, 99 mg nátrium, 455 mg kálium, 95 mg kalcium, 25 mg magnézium, 0,9 mg vas, 4,65 mg króm.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!