Narancsos-áfonyás muffin: könnyed, gyümölcsös desszert a hétköznapokra
A tavasz a napsütés, a vidámság és persze a könnyed édességek évszaka. Egy egészséges és alacsony kalóriatartalmú finomságot hoztam most nektek, így mértékkel engedhettek az édes csábításnak. Remélem, ez a narancsos-áfonyás muffin sikert arat nálatok is.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gyümölcsös muffin naranccsal, áfonyával
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 60 ml narancslé
- 25 dkg mandulaliszt
- 17 dkg méz
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 ek kókuszliszt
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
- 1 tk narancshéj
- ¾ tk sütőpor
- ½ tk szerecsendió
- ¼ tk tengeri só
- 15 dkg áfonya
Elkészítés
1. A narancsot alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. Sárga héját lereszeljük, félretesszük. Levét kicsavarjuk.
2. A narancs levét felforraljuk az aszalt áfonyával, majd lehúzzuk a tűzről, félretesszük kihűlni, miközben a gyümölcs magába szívja az ízes folyadékot.
3. A tojásokat kikeverjük mézzel, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd hozzátesszük a narancsleves-áfonyás egyveleget, a vanília rúd kikapart belsejét, végül beleforgatjuk a sütőport, szerecsendiót, narancs héját és a sóval elkevert kókusz- és mandulalisztet.
4. A tésztát elosztjuk 12 egyenlő részre és szilikonos muffin formába töltjük.
5. 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt sütjük készre.