EnniValó blog

A farsangi időszak a jelmezekről szól, és természetesen a fánkról, ezért úgy gondoltam, készítek egy egészségesebb verziót a fiaim egyik kedvenc édességéből. Az alapja édesburgonya és kókuszliszt, erre pedig juharszirupos-baconös és kókuszos-csokis máz került. Szerencsére az elkészítésben a fiam, Noel is segítségemre volt, így a csapatmunkának hála gyorsan elkészültek ezek az ínycsiklandó finomságok! Imádták a gyermekeim, úgyhogy az iskolai farsangra biztosan újra elkészítjük őket!

Ha szeretnétek Valentin-nap alkalmából egy friss, üde ebédet vagy vacsit készíteni a párotoknak, akkor próbáljátok ki ezt a receptet! A citromos spagettinél nemcsak a szószba, de a tészta főzővízébe is csempésztem egy kis citrusos ízvilágot, amit egy kis cukkini spagettivel tettem még izgalmasabbá. A végeredmény egy harmonikus, mégis különleges főétel, amit csirkével vagy akár garnélarákkal is tálalhattok.

Ahogy ígértem, erre a hétre is hoztam Nektek egy különleges vacsoraötletet, mellyel pillanatok alatt elkápráztathatjátok a szerelmeteket Valentin-nap alkalmából. A mogyoró tökéletesen harmonizál a pulykával, míg a káposzta steak igazán egyedi és markáns ízvilágot kölcsönöz az egész ételnek. Higgyétek el, a párotok imádni fogja!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Szeretem meglepni a gyermekeimet is Valentin-napkor. Ne gondoljatok ilyenkor nagy dolgokra, csupán egy aprócska figyelmesség, kedveskedés ez feléjük is. Noel imádja a csokit, Maxi pedig a gesztenyét... Így született meg a gesztenyés-csokis muffin ötlete, amit a srácaim imádnak. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a sütiket és vágyi valami újításra az édességek terén. Jövő héten ismét újabb ínycsiklandó ötletekkel leplek meg benneteket!

Nemsokára itt a szerelmesek és a szeretteink ünnepe, így mostantól Valentin-napig olyan receptötleteket fogok mutatni nektek, amivel kedveskedhettek azoknak, akik fontosak számotokra. Itt van rögtön az első, egy különleges, mogyorószószos ázsiai tészta-csirkével, amit akár randi vacsorára is jó szívvel ajánlok, ha elismerő bókokat szeretnétek bezsebelni azért, mert valami szuper finomságot varázsoltatok az asztalra.

Az iskolában az egyik kedvenc óráim éppen azok voltak, ahol a tésztakészítés alapjaival ismerkedhettünk meg. Imádtam magam gyúrni a gnocchit és utána már csak a fantáziám szabott határt annak, hogy mivel is ízesítsem az olaszok egyik kedvelt tésztafajtáját. Nemrégiben a férjem sós vacsorára, míg a fiúk inkább valami édességre vágytak, így született meg a két, merőben különböző gnocchis finomság. Legutóbb a brokkolis-csirkés változatot már elhoztam Nektek, most pedig kiegészítem a receptet az édes verzióval is.

Az iskolában az egyik kedvenc óráim éppen azok voltak, ahol a tésztakészítés alapjaival ismerkedhettünk meg. Szerettem magam gyúrni a gnocchit és utána már csak a fantáziám szabott határt annak, hogy mivel is ízesítsem az olaszok egyik kedvelt tésztafajtáját. Az eredmény egy sütőtökkel megbolondított, brokkolis-csirkés változat lett, a család pedig imádta.

A Tények vs. tévhitek sorozatomban olyan alapanyagokat mutatok be a konyhámban, amivel szinte minden nap találkozik mindenki, mégis vannak egészségesebb alternatíváik. Illetve a bennem felmerülő kérdésekre, megpróbálok válaszolni is, hátha hasznos lehet számotokra. Ezúttal a Himalája sót és a hagyományos asztali konyhasót vettem górcső alá.

Oldalak