EnniValó blog

A Tények vs. tévhitek sorozatomban olyan alapanyagokat mutatok be a konyhámban, amivel szinte minden nap találkozik mindenki, mégis vannak egészségesebb alternatíváik. Illetve a bennem felmerülő kérdésekre, megpróbálok válaszolni is, hátha hasznos lehet számotokra. Ezúttal a Himalája sót és a hagyományos asztali konyhasót vettem górcső alá.

A sült sertésoldalas a magyaros konyha egyik kedvence alapanyaga, a fűszerezésnek és a tálalásnak csak a képzeletünk szabhat határt. Az egyik kedvenc elkészítési módomban, egy mézes-dijoni mustáros pácot kap a hús, melyet karamellizált balzsamecetes kelbimbóval és azzal, ízvilágban tökéletesen harmonizáló édes burgonyapürével tálaltam. A végeredmény egy karakteres, pikáns vacsora lett, az egész rokonság imádta.

A klasszikus francia citromtorta egy olyan édesség, amelyet szinte lehetetlen nem szeretni! Éppen ezért a múlt hétvégén ezzel a desszerttel vártam a családot. Krémes, lágy, könnyed és bizony annyira finom, hogy egy szeletnél egyikünk sem állt meg… Ha szeretnétek elkápráztatni a vendégeiteket, mindenképpen próbáljátok ki!

A gyermekeim, mint mindenki az ő korukban, szeretnek bizonyos ételeket kipécézni és eldönteni kóstolás nélkül, hogy azt ők nem szeretik. Ilyenkor trükkhöz folyamodok, így tettem a rántott zöldséges falatok esetében is. A megfőzött, leturmixolt zöldségeket cuki kis dinókká formáztam, majd bepaníroztam és kisütöttem. Házi ketchuppal tálalva pillanatok alatt elfogyott és imádták, hogy segédkezhettek a főzésben is.

Az év utolsó napja mindig különleges, ezért egy ehhez illő desszertet hoztam Nektek. A csokipuding alapja a tofu, ami semleges ízének köszönhetően remekül felhasználható sós és édes ételekben egyaránt. Selymes állagának köszönhetően pedig tökéletesen krémes desszert varázsolható belőle. Igazi vendégváró finomság, a szilveszteri partik sztárja. Boldog Új Évet Kívánok Nektek!

A karácsony befejeződött, így egy könnyed levest hoztam most Nektek, hiszen a sok-sok nehéz étel után kell egy kis pihenő a szervezetünknek. A kesudiós- juharszirupos krémleves tökéletes téli recept, különleges fűszerezésének hála igazi kuriózum lehet az ünnepi finomságok után. Próbáljátok ki!

A karácsony a szeretet ünnepe, ezért ilyenkor a család minden tagját szeretném meglepni valamivel. Mindig is volt a környezetünkben kutya, így kiskoromban szomorkodtam, hogy ők miért nem kapnak ilyenkor ajándékot. Idén úgy döntöttem, hogy finom jutalomfalatokkal lepem meg a családi kedvenceket, amiért biztosan nagyon hálásak lesznek majd! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

Karácsonyi jutalomfalatok - Süti csontok a kiskedvenceknek

Karácsonyra készülve, amikor a menü összeállításán gondolkodom, mindig vágyat érzek az újításra. Ne kerüljön megint az ünnepi asztalra halászlé, vagy töltött káposzta, mert már olyan megszokott... Ám mindig rájövök, hogy vannak olyan ételek, amiknek ha a receptjét egy kicsit újragondolom, akkor egyszerűen úgy finomak, ahogy vannak. Ilyen, az idén megsütött mézeskalácsom is. Bármilyen liszttel elkészíthető, ám a mandula liszt kellemesen édeskés és jellegzetes ízvilága, még ünnepibb hangulatot kölcsönöz ennek az íncsikandó és így már nagyon egészséges süteménynek.

Oldalak