Spenótós-paradicsomos focaccia
Kiváló és ízletes fogás, ha nincs ötleted, mi legyen a vasárnapi rágcsa.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Spenótós-paradicsomos focaccia
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 12 g élesztő
- 100 ml langyos víz
- 50 ml langyos tej
- 10 db koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 1 csomag baby spenót
Elkészítés:
- Egy serpenyőbe szórjuk az összevágott fokhagymát és a kissé összevágott spenótot, kevés olívaolajon ledinszteljük.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt pedig felfuttatjuk a cukros langyos tejben.
- Belecsurgatjuk a lisztbe az olívaolajat, a langyos vizet, az élesztős tejet és hozzáadjuk a fokhagymás spenótot. Kevés sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.
- Ha a tészta már elválik az edény falától és nem ragad a kezünkhöz, félretesszük és meleg helyen 40-45 percig pihenni hagyjuk.
- Kiolajazunk egy 30 x 25 cm-s tepsit és beleigazgatjuk a tésztánkat úgy, hogy legalább ujjnyi vastag legyen, villával megszurkáljuk.
- A tésztát olívaolajjal megcsurgatjuk és belenyomkodjuk a félbevágott paradicsomokat.
- 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.