Sztárok

Rekord drága válás: egy életveszélyben lévő hercegnő lett a leggazdagabb elvált asszony

A dubaji sejk és hatodik felesége válása nem volt olcsó mulatság, elképesztő összegek cserélnek gazdát. Íme, a részletek.

Kimondták a válást

Az Egyesült Királyság történetének legnagyobb válására került pont a minap: a dubaji sejk, Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum és hatodik felesége, Haja hercegnő ügyében két év után hirdettek ítéletet – adta hírül a Euronews. A sejk az emirátusok miniszterelnöke is egyben, a – most már ex – feleség pedig a néhai jordán király, Husszein 47 éves lánya, egyben a jelenlegi király, II. Abdallah féltestvére, vagyis saját jogon is uralkodói családból származik.

Haja hercegnő volt a legfiatalabb a milliárdos dubaji uralkodó (legalább) hat felesége közül. Mindketten szenvedélyes lovassport-rajongók, ez is hozta össze őket annak idején. Az Oxfordban diplomát szerző hercegnő még a 2000-ben megrendezett Sydney-i olimpián is részt vett Jordánia képviselőjeként. 2004-ben ment hozzá a sejkhez, két közös gyermekük született (Al-Maktoumnak összesen harminc gyereke van a feleségeitől).

A sejk 2019-ben a hercegnő tudta nélkül felbontotta a házasságukat az iszlám jog szerint. Pár hónappal később Haja és két gyermeke elmenekültek Dubajból, mert a hercegnő féltette az életüket, miután rájött, hogy a férje két, másik házasságaiból származó lányát, Latifa és Samsa hercegnőket Dubajban tartja fogságban, ahova akaratuk ellenére vitette vissza őket.

A régóta húzódó bírósági per és a felügyeletért vívott jog szűk kis bepillantást engedett az alapvetően rendkívül zárt, a külvilág számára egyáltalán nem ismert, közel-keleti királyi családok életébe.

Tudj meg még több részletet a következő oldalon. Lapozz!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...