Utazás

Most minden eldőlhet: Zelenszkij bejelentette a megállapodást, ami megfordíthatja az ukrajnai háború menetét

Volodimir Zelenszkij vasárnap este videóüzenetében beszélt az amerikaiakkal kötött biztonsági megállapodásról. Azt emlegette, hogy minden eddiginél erősebb kétoldali megállapodást szeretnének kötni. Ukrajna eddig többek között Németországgal, Franciaországgal és Nagy-Britanniával kötött kétoldali megállapodást.

"A megállapodásnak példaértékűnek kell lennie"

Egyelőre azonban arról nem beszélt, hogy mikor írhatják alá az érintett megállapodást.

Az ukrán elnök azt is kiemelte, hogy dolgoznak az idei és a következő tíz évre szóló támogatások szintjének kijelölésén. Az elmondása szerint katonai és pénzügyi segélyek mellett, politikai támogatásokról és közös fegyvertártásról is beszélnek.

"A megállapodásnak valóban példaértékűnek kell lennie, tükrözve ezáltal Amerika vezető szerepét" - hangoztatta.

Washington a kijevi vezetés legfőbb támogatójának számít. Joe Biden amerikai elnök április 24-én aláírta és ezzel hatályba léptette azt a 95 milliárd dolláros segélyről szóló törvénycsomagot, amely egyebek között Ukrajna számára több mint 60 milliárd dollárt biztosít katonai támogatásként - írja az MTI.

Az ukrán elnök szerint Ukrajnának esélye nyílhat a győzelemre, miután az Egyesült Államok törvényhozásának alsóháza elfogadta a csaknem 61 milliárd dolláros támogatási csomagot – írja az MTI.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...