Így használd a villanytűzhelyt! - Mutatjuk, mit hány fokon érdemes sütnöd

Biztosan Te is sokszor álltál már a konyhában tanácstalanul, azon tanakodva, hogy az épp szóban forgó menühöz vajon hány fokra érdemes hevítened a főzőlapot. Ugyanezzel a dilemmával háziasszonyok százai találkoznak nap, mint nap, de szerencsére itt a segítség, amivel soha többé nem marad nyers, vagy ég oda az étel. Mutatjuk, mit hány fokon érdemes sütnöd!

Lassú főzés fokozat (90°C)

Sok étel csak akkor lesz tökéletes, ha szósz kerül hozzá – mint például a raguk vagy a bolognai mártás. Ugyanakkor, ha nagyon magas hőfokon ég a főzőlap, akkor félő, hogy a szósz kifröccsen, és megégetjük vele magunkat, ha azonban túl alacsony fokozatra állítjuk, egy örökkévalóságig rotyogtathatjuk a mártásunkat. Éppen azért a legjobb, ha lassú főzéssel, 90 °C-on készítjük ezeket az ételeket.

I-es sütési fokozat (160°C)

A 160 °C-os főzőlap az összes olyan ételhez alkalmas, amelyet alacsony hőmérsékleten kell elkészíteni. Így például tökéletes a tükörtojás, hal, vagy csirkemell átsütéséhez, anélkül, hogy bármit is odaégetnénk közben.

II-es sütési fokozat (200°C)

Ezen a közepes hőmérsékleten olyan élelmiszereket süthetünk biztonsággal, mint például a steak, kolbász, garnéla, de alkalmas magvak pirítására is. Nincs annál jobb, amikor egy lágy krémleveshez pirított tökmag, mandula, vagy éppen fenyőmag kerül, legközelebb ezzel a fokozattal ezt is bátran kipróbálhatod!

III-as sütési fokozat (220°C)

A legmagasabb fokozat tökéletes például wokban elkészíthető ételekhez vagy akár palacsintához. A zöldségek megpuhításához elengedhetetlen ez a hőfokozat, amivel így egy sem marad nyersen, viszont a tökéleteshez palacsintához azért nem elég csak a hőfokozatot eltalálni, egy tapadásmentes serpenyőt is érdemes beszerezni a művelet előtt.

Amivel nem lőhetsz mellé (x)

Kevesen tudják, de a hagyományos elektromos- vagy indukciós főzőlapok nem tartják egyenletesen a hőmérsékletet. Sajnos azonos teljesítmény mellett is egyre melegebb lesz az edény alja, így ha nem vesszük vissza időben a hőmérsékletet, gyakran odaégnek az ételek. Másképp történik ez azonban a TempControl funkcióval felszerelt főzőzónáknál: itt a szenzorok megállapítják az edény anyagának tulajdonságait és kiszámítják az optimális sütési hőmérsékletet. A teljesítmény automatikusan úgy van szabályozva, hogy az étel a teljes sütési folyamat alatt mindig egyenletes hőmérsékleten maradjon.

Oldalak

Sztárok
Ha ez nem lett volna elég, Megyeri Csillát és Puskás-Dallos Petit majdnem letojta egy galamb a körbejáráson. Még el sem indult a műsor, de már folyik az élet a luxusbörtönben.
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.