Utazás

Mély morajlás, vastag hamufelhő, izzó láva – íme az Etna kitörése fotókon

Jó ideje nem volt példa hasonlóan intenzív kitörésre.

Rég nem látott erő

Kedd este a szicíliai Etna újból kitört, méghozzá akkora erővel, amire jó ideje nem volt már példa az olasz országos geofizikai és vulkanológiai intézet szerint. Az intenzív kitörést mély morajlás kísérte, ami a vulkán több tíz kilométeres távolságában is hallható volt, majd az Etna dél-keleti kráteréből vastag hamufelhő emelkedett fel, ezt pedig lávafolyam követte, ami a Bove-völgy felé haladt. Az éjszaka során a különleges látványt többen megörökítették, a közeli Catania repülőteret pedig azonnal lezárták, károkról, sérültek egyelőre nem tudni. Galériánkat megnyitva mutatjuk, hogyan borított el mindent a vörös hamu és a lávarögök.

Európa legmagasabb, 3350 méteres aktív vulkánja legutóbb január 18-án tört ki, ám a szicíliaiak szerint a mostani egy sokkal komolyabb kitörés volt.
Kattints a további képekért!

A megemelkedett vízszint miatt több helyen is szünetel a kompátkelés.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!