Utazás

Ilyen külföldi nyaralásra vágynak a magyarok - Meglepő, hogy mely úti célok a legkeresettebbek

A magyarok külföldre való utazási hajlandósága elérte a pandémia előtti szintet.

A legkeresettebb úti célok 2024-ben

A KSH nemrégiben közzétett jelentése szerint a magyarok külföldi utazásainak száma 2023-ban jelentősen nőtt. A magyar turisták tavaly 17%-kal többször utaztak külföldre, és ott 25%-kal több időt töltöttek el, mint 2022-ben. Ezek a számok megközelítik a 2019-es turisztikai rekordév adatait, így nem csoda, hogy a szakemberek szerint 2024-ben minden eddigi rekord megdőlhet. Az ITAKA Hungary Utazási Irodánál a napokban zárult le a nyári előfoglalási szezon, és az elsődleges elemzésekből már most az látszódik, hogy a tavalyihoz képest sokkal jobban sikerült a nyári ajánlatok értékesítése.

De hova vágynak idén a magyarok és melyik utazási csomagok a legkeresettebbek? Kattints a galériára és kiderül!

"Általánosságban kijelenthető, hogy a magyar utasok a jó ár-érték arányú, all inclusive ellátású utazásokat keresik. A családosok a gyerekbarát hoteleket, míg a fiatalabb közönség és az egyedülálló párok a jó elhelyezkedésű szállodákat preferálják. Az is megfigyelhető, hogy általában a komplex, tehát szállást, transzfert, magyar idegenvezetőt és kirándulásokat tartalmazó csomagokat kedvelik.” - mondta Kreiter Gábor, az utazási iroda ügyvezető igazgatója.
Kattints a további képekért!

Lead kép: ITAKA Utazási Iroda

Mi lehetne klasszabb, mint kávézni a milánói dóm szomszédságában, kézen fogva andalogni a berlini állatkertben vagy az aktívabb pároknak akár részt venni egy albán bunkertúrán?

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!
Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...