Ennyi idő után ülhetsz volán mögé, ha alkoholt ittál, és nem akarod elbukni a jogsidat

Ugyebár Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van érvényben, ha ittas vezetésről van szó. De mennyi időnek kell eltelnie, hogy alkoholfogyasztás után kocsiba ülhess?

A hosszú hétvégén elég sok ittas sofőrt csíptek nyakon

Mi is figyelmeztettünk mindenkit az egyik cikkünkben, hogy fokozott ellenőrzések lesznek húsvétkor, így nem volt érdemes egyetlen korty alkohol sem inni, ha mi ültünk a volánnál.

A rendőrség közzé is tette, milyen volt a mérleg a március 28. 0 órától egészen 2024. április 1. 24 óráig tartó hosszú hétvégén. Az idősávban 1112 embert állítottak elő, köztük 368 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, és további 85 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 470 esetben történt.

Szóval húsvétkor elég sokan beleestek abba a hibába, hogy ittasan vezettek. A galériánkban megmutatjuk, ilyenkor mennyi időt érdemes várni, hogy ne kerüljünk veszélybe.

Az ittas vezetést továbbra is szigorúan veszik Magyarországon. Ez a szakértők szerint nem is baj, mert ha így vezetünk, akkor nem csak magunkat, de másokat is veszélyeztetünk.
Kattints a további képekért!

Az alkohol az életünk szerves része, de vajon milyet fogyasszunk, hogy ne kelljen túl gyakran meglátogatni a fogorvost?

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Az avokádó nemcsak finom, hanem rendkívüli tápértékkel és számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, nem is sejtenéd, milyen hatásai lehetnek a rendszeres fogyasztásának.
Fashion&Beauty
Az erdőzöld manikűr igazán különleges körömtrend, amely a vidéki életstílust és a természet szeretetét ötvözi. Nem csoda, hogy mindenki odáig van érte.
Lifestyle
A Vízöntő ma könnyedén megbirkózik a kihívásokkal. Napi horoszkóp!