Ennyi idő után ülhetsz volán mögé, ha alkoholt ittál, és nem akarod elbukni a jogsidat

Ugyebár Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van érvényben, ha ittas vezetésről van szó. De mennyi időnek kell eltelnie, hogy alkoholfogyasztás után kocsiba ülhess?

A hosszú hétvégén elég sok ittas sofőrt csíptek nyakon

Mi is figyelmeztettünk mindenkit az egyik cikkünkben, hogy fokozott ellenőrzések lesznek húsvétkor, így nem volt érdemes egyetlen korty alkohol sem inni, ha mi ültünk a volánnál.

A rendőrség közzé is tette, milyen volt a mérleg a március 28. 0 órától egészen 2024. április 1. 24 óráig tartó hosszú hétvégén. Az idősávban 1112 embert állítottak elő, köztük 368 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, és további 85 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 470 esetben történt.

Szóval húsvétkor elég sokan beleestek abba a hibába, hogy ittasan vezettek. A galériánkban megmutatjuk, ilyenkor mennyi időt érdemes várni, hogy ne kerüljünk veszélybe.

Az ittas vezetést továbbra is szigorúan veszik Magyarországon. Ez a szakértők szerint nem is baj, mert ha így vezetünk, akkor nem csak magunkat, de másokat is veszélyeztetünk.
Kattints a további képekért!

Az alkohol az életünk szerves része, de vajon milyet fogyasszunk, hogy ne kelljen túl gyakran meglátogatni a fogorvost?

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.