Utazás

Te végig mennél rajta? Elkészült Európa egyik legmagasabb és legfélelmetesebb gyalogos függőhídja

Erdős domboldalai és elhelyezkedése miatt Umbriát Olaszország zöld szívének is nevezik, új turisztikai látványosságának köszönhetően pedig most egy új perspektívából szemlélhetjük a környék természeti kincseit.

Elképesztő látvány

Az új, körülbelül 8 kilométeres gyalogos függőhíd, egy szurdok felett ível át, és 175 méterével az egyik legmagasabb Európában. A híd két középkori falut, Sellanót és Montesantót köti össze, és körülbelül 30-45 perc alatt lehet végigmenni rajta. Az adrenalintermelést a szakadék látványa mellett egy 68 méteres emelkedő is fokozza Montesanto felé, de nincs miért félni a zuhanástól, mivel a hídon átkelők végig egy hámhoz vannak rögzítve. Sellano polgármestere, Attilio Gubbiotti elmondta, hogy az új függőhíd célja, hogy fellendítsék a turizmust és megakadályozzák a falu elnéptelenedését, amelyet a 2016-os Közép-Olaszországban pusztító földrengéssorozat után kezdtek elhagyni a lakosok.

Ha kíváncsi vagy az egyik legmagasabb gyalogos függőhídra, kattints a galériára és tudj meg még több érdekességet róla:

A Tibetano névre keresztelt gyalogos függőhidat a húsvéti hétvégén nyitották meg a látogatók előtt, amely óránként legfeljebb 90 látogatót fogad, és jelenleg május 5-ig lehet jegyet venni rá.
Kattints a további képekért!

A lead kép illusztráció: 123rf, forrás: CNN

A magyarok külföldre való utazási hajlandósága elérte a pandémia előtti szintet.

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Utazás
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!