Ahol a tengerbe vész a kíváncsiskodó turista

Az RTL luxusmagzinja, a HighLife június 18-ig minden vasárnap reggel különleges utazásra hívja a nézőt, s a világ legszebb részeire kalauzol el. Vannak azonban egészen hihetetlen helyszínek is.

Blogunk olvasói bekukkanthatnak a televíziós műsorkészítés kulisszái mögé még akkor is, ha a külföldi forgatások nem tartoznak a rutinmunkához, s természetesen nem stúdióhoz kötöttek. A RTL-en futó HighLife például elvarázsol a luxussal, de az előkészítés és a forgatás sokszor ennél bizony sokkal hétköznapibb – mondja Oltványi Tamás producer.

HighLife magazin

Az RTL csatornán látható HighLife a jólétről és az oda vezető útról szól több mint hét esztendeje. A producer Oltványi Tamás blogunk segítségével beavat a műsorkészítés kulisszatitkaiba és megmutatja, melyek Földünk legszebb részei, ahová a tehetősek előszeretettel ellátogatnak, hogyan élnek, mi a hobbijuk.

A műsor nyolc év alatt 22 országban több mint 50 helyszínen forgatott, s ez rengeteg előkészítő munkát igényelt. Általában egy évvel „előbbre jár a HighLife órája”, mint a naptár. Ez azt jelenti, idén már javában a 2024-es forgatási helyszínek kiválasztása történik, mert ki kell alakítani a pontos menetrendet, biztosítani az interjú alanyokat, nem beszélve a repülőjegyekről, az autóbérlésről és a szállodákról. Ezért már most egyeztetések tartanak arról, hogy a műsor jövőre visszatérhetne a világ legszebb pálmafás partszakaszára, a Maldív szigeteken levő Maamutaa-ra. A korallzátonyokból álló szigetcsoportban viszonylag nagynak számító területen a Pullman nemcsak exclusív tengeri villáival, hanem egészen kiemelkedő minőségű ételeivel vált igazán ismertté. Minden héten egyszer például a tenger „gyümölcsei” közül lehet válogatni – ilyenkor 200 homár kerül asztalra a teljes ellátást biztosító elithotelben.

Természetesen sokszor a helyszínen adódó lehetőségeket kell kihasználni. Az egyik legváratlanabb élmény St. Marteenen, a Karib tenger üdülőközpontjában történt. A híres Maho Beachnél a nemzetközi repülőtérre érkező gépek itt alig pár méternyire a strandolók fölött landolnak. Ilyen élményt máshol a világon nem lehet átélni, ezért valóságos iparág települt a félelmetes látványosságra. Minden képzeletet felülmúl, ahogyan a leszálló gépek a tenger felől közvetlenül a strandolók feje felett landolnak. Amikor a gépek felszállnak természetesen ellentétes az irány – a hajtóművek motorjából kiáramló forró levegő pedig valósággal a „tengerbe söpri” a bámészkodókat. Veszélyes üzem ez, s erre hatalmas táblák figyelmeztetnek. Ennek ellenére van, aki oszlophoz köti magát, hogy minél látványosabb felvételeket tudjon készíteni, de volt már halálos áldozata is a kivagyiságnak.

A HighLife is éppen felvételhez készülődött, a producer kezében pedig ott volt a mikrofon, rajta az RTL logója, amikor egy kint dolgozó magyar, a turizmus szakértő Láng Levente lépett hozzá, hiszen megörült, hogy magyar tévést lát. A stáb így jutott el Szekfű Marcell Béláig is, aki a szigetvilág leghíresebb bárját üzemelteti a parton, s már közel 20 esztendeje a karibi világban él. A magyar kapcsolat mindig jól jön, mert a helyismerettel rendelkező hazánkfiai mindig segítenek, s olyat tudnak megmutatni, amit egy idegen nem ismerhet. Így lehetett ott a HighLife két kint dolgozó magyar felszolgáló eljegyzésén is, amit stílszerűen a beachen tartottak. Philipsburgben történt mindez azon a tengerparton, ahol napokon át egyetlen turistát nem rögzíthetett a kamera, de amikor befutott három üdülőhajó tízezer turista özönlött a vámmentes aranyat kínáló üzletekbe, vagy heverészett a strandon és lubickolt a tengerben – hogy aztán estére, a hajók távozásakor ismét ráüljön a fájó csönd a környékre.

Tarts velünk a tengeri paradicsomokba a HighLife következő adásában, június 4-én az RTL-en.

leadfotó:123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Amellett, hogy az egyik legnépszerűbb üdítőital, a háztartásban is hasznát vehetjük.
Fashion&Beauty
Nyáron mindannyian kedveljük a lenge, könnyed ruhadarabokat, melyekbe pillanatok alatt belebújhatunk. Sokan viszont nem kifejezetten rajonganak a ruhákért, erre jelentenek tökéletes megoldást a...
Lifestyle
Te is imádod az ízletes és krémes körözöttet? Nos, jó ha tudod, hogy az alap hozzávalókon kívül egy bizonyos fűszert sem érdemes kihagynod belőle, hogy életed legfinomabb kencéjét készítsd el!