Egészség

Hatékonyan a hátfájás ellen: a masszőr válaszol

Fájdalom a hát felső részén? Hátfájás középtájon? Sokat hallja ezeket a kérdéseket Kalmár László masszőr. Most a megoldásokra helyezzük a hangsúlyt segítségével. (x)

Életmód

Kalmár László azt vallja, hogy mindennek a forrása az életmódban keresendő. Ezt nem feltétlenül pusztán fizikai értelemben kell végiggondolnunk, hiszen beszélhetünk olyanról is, hogy a hátfájás lelki okai.

Vegyük példának okán az ülőmunkát végzőket. Nem véletlen, hogy a munka törvénykönyvében elő van írva, hogy a dolgozónak óránként tíz perc pihenőidő jár. Ezt érdemes egy pici mozgásra fordítani, ugyanis ha ülünk, a lumbális szakasz (L1-l5) tehermentes, és az izmok egy része nem dolgozik. A legtöbb problémát azonban mégis a csípőhorpasz izom (m. iliopsoas) okozza, ami alkalmazkodik az adott helyzethez és megrövidül. Ebből fakadó derékfájdalom kompenzált tartást eredményez, ami a farizmok (gluteusok), körteképű izom (m. piriformis) megfeszülését okozza. A körteképű izomnál fut az ülőideg (n. ischiadicus) ami a láb és a far körüli zsibbadásokhoz vezet. Ez zajlik le bennünk, hogyha sokat ülünk egy helyben, nem mozgatjuk át a testünket rendszeresen.

hátfájás gyógymasszőr online időpontfoglalás

Megoldások

Mit tehetünk tehát a hátfájás ellen? Ha ülőmunkát végzünk, hagyjunk magunknak pár óránként pár percet, hogy felkeljünk, sétáljunk egyet, vagy csak nyújtsunk pár percet az irodában. Emellett természetesen továbbra is javasolt mindenkinek a heti 3-4 legalább fél órás intenzív testmozgás is (majd az azt követő alapos stretching is), hogy tényleg mindent megtegyünk a hátfájás ellen.

A masszázs nem luxus többé!

A tüneteket a hétköznapi okokon kívül számos betegségre utalhatnak, és amennyiben nagyon komolyak a fájdalmaink, mindenképp szükséges kikérni egy orvos véleményét. Amennyiben ő úgy ítéli meg, hogy nem valamilyen szervi elváltozás áll a fájdalom hátterében, nagy valószínűséggel be fog utalni minket egy gyógymasszőrhöz.

hátfájás masszázs masszőr

Ez egyébként mindenki számára ajánlott, és a tévhitekkel ellentétben ma már nem tartozik a luxus szolgáltatásokhoz. Hogyan találjuk meg a megfelelő masszőrt? Legjobb ajánlás alapján keresni, de ez persze ez nem minden esetben vezet el bennünket a megfelelő szakemberhez. Mai világban az internet segítségével szerencsére nagyon hamar le tudjuk ellenőrizni a szükséges papírokat és referenciákat. Kalmár László a www.bwnet.hu online időpontfoglaló rendszerét használja. Azon túl, hogy itt menedzseli időpontjait új vendégei kizárólag hiteles vendégértékeléseket látnak azoktól, akik valaha nála jártak.

Lead fotó, fotók: Pexels /Karolina Grabowska/, Bwnet

Oldalak

Egészség
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.