Fashion&Beauty

El sem hinnéd, mi történik a bőröddel, ha lejárt kozmetikai termékeket használsz - Óriási baj is lehet belőle!

Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után lenne érdemes ezeréves sminktermékeidtől is megszabadulni?

Súlyosan károsíthatják bőrödet

Amikor szépségápolásról van szó, sokan két véglet között lavíroznak: vannak, akik mindent örökké megőriznek, akár csak azért, mert egyszer még hasznát vehetik, és vannak, akik gyakran kidobnak mindent, tartva attól, hogy a termékek elromlanak. Akármelyik csoportba is tartozol, fontos tisztában lenned azzal, mennyi ideig is érdemes őrizgetni az egyes termékeket, egy-egy lejárt sminktermék használata ugyanis súlyosan károsíthatja bőrödet és rengeteg kellemetlenséget okozhat. Ha kíváncsi vagy, honnan tudhatod, hogy eljött az ideje megszabadulni sminktermékeidtől, olvass tovább!

Mennyi idő után járnak le a bőrápolási és sminktermékek? „A leggyakoribb bőrápolási termékek, mint a hidratálók, szérumok és napvédők általában néhány hónaptól néhány évig terjedő lejárati idejűek. A sminktermékek, mint például az alapozó, szempillaspirál és rúzs, szintén lejáratnak vannak kitéve az összetevőik idővel bekövetkező lebomlás miatt” – mondja Amanda Azzopardi, bőrápolási szakértő. „Minden formula más és más lejárati idővel rendelkezik, azonban a krémek és folyadékok általában hamarabb járnak le, mint a porok” – teszi hozzá Ruby Hammer, sminkművész. – „A lejárati idő ellenőrzésének legegyszerűbb módja, ha megnézzük a termék csomagolását. Ez tükrözi, hogy hány hónapon át használható biztonságosan a termék.”
Kattints a további képekért!

Ha a tavasz közeledtével egy kicsit megújítanád a ruhatáradat, akkor érdemes beszerezned néhány sikkes darabot, amelyek nemcsak csinosak, de még az alakot is szépen formálják.

Leadfotó: Unsplash, forrás: popsugar.co.uk

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Fashion&Beauty
Egészség
Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a...
Lifestyle
A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.