Lenyűgöző panorámák: Pest megye varázslatos kilátói, amik megérik az utat

A kikapcsolódáshoz néha az kell, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Ennek az egyik legjobb módja, ha felmegyünk egy kilátóhoz és a magasból, már-már kívülről szemléljük a dolgokat. Következzenek Pest megye legcsodásabb kilátói.

Csergezán Pál-kilátó

A Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján található a Csergezán Pál kilátó. A Csergezán 2005-ben épült és azóta számos túrázó tetszését nyerte el mind kilátóként, mind pihenőhelyként. Káprázatos rálátás nyílik innen a Nagy-Kopasz alatt és körül elterülő tájra, úgy, mint a Budai-hegységre, a Pilisre és a Gerecsére.

A 32 méter magas kilátó első ránézésre, ha az alakját vesszük figyelembe, akkor a Dubaiban található vitorlásépületre emlékeztet, bár ennek csapott a teteje. A tulajdonképpeni kilátó az emelvény 18 méter magas részén található, ahova cikkcakklépcsőn juthatnak fel a kíváncsibb emberek. Akik azonban nem szívesen másznak fel a magaslesre, azoknak nem kell a kilátó lábánál ácsorogniuk, az alsó szinten ugyanis fedett pihenőhelyet alakítottak ki.

Szent László kilátó

A Mogyoródnál található lankás Somlyó-hegyen áll a Szent László kilátó-kápolna. A csúcsos fatetővel és tartóoszlopokkal rendelkező épület közel 330 méter magasan található. Az építményt már jócskán körülnőtték a hatalmas fák, de a panoráma még mindig egészen magával ragadó, szinte hibátlan.

A remekül karbantartott kilátót bárki könnyedén megtekintheti, nem szükséges egy több órás gyalogtúrával összekötni, mivel autóval is remekül megközelíthető. Mindössze egy rövidebb sétát kell tennünk, de már eközben is gyönyörködhetünk a varázslatosan szép tájban és még a tiszta levegőt is élvezhetjük.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...