Lencseleves - Ahogyan a nagymamánk készíti

Recepteket legjobban a nagymamáktól lehet tanulni. Így van ez a lencseleves elkészítési módjával is, amelyhez ők értenek a legjobban. Íme, egy tőlük tanult recept!

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 1 dl tejföl
  • fél fej hagyma
  • 1 kk mustár
  • babérlevél
  • ecet
  • cukor, só

Elkészítés

A lencsét mossuk át alaposan, majd másfél liter vízben főzzük puhára. Készítsünk rántást: keverjük el a lisztet a zsírral és a felaprított hagymával. Öntsünk rá egy kis vizet, majd adjuk a leveshez. Ízlés szerint ízesítsük cukorral, sóval, ecettel és babérlevéllel. A tejfölt a mustárral keverjük el és mielőtt levennénk a tűzről a levest, keverjük ezt is bele.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: simplyscratch.com

Oldalak

Lifestyle
A mikrohullámú sütő a mindennapi életünk szerves része. Még az is be szokta vetni a rohanó világunkban, aki annyira nem kedveli az abban megmelegített ételt.
Egészség
Sokan szokták kérdezni a szakértőktől, hogy mi a legegészségesebb és legjobb mozgásforma, ha nem akarunk izzasztó edzéseken részt venni. Nos, ilyenkor az ember pont a legegyszerűbb dologra nem gondol...
Sztárok
A kiégés mindannyiunkat érint, a mindenkinek megfelelni próbáló nőket, anyákat különösen – a témáról május 23-án tartunk konferenciát a MagNet Közösségi Házban, ahol Peller Mariann lesz a házigazdája...