Koncert, mozi, fesztivál - Izgalmas programok a hétre

Lassan vége az idei nyárnak is, de ne ess kétségbe, hiszen augusztus második felében is sok izgalmas program vár Rád.

Lassan vége az idei nyárnak is, de ne ess kétségbe, hiszen augusztus második felében is sok izgalmas program vár Rád.


Hétfő (08.15.)

A hét első napján kezdetét veszi a méltán híres Debreceni Virágkarnevál, ami 2009-ben elnyerte a kiváló fesztivál minősítést. Debreceni VirágkarneválAz utóbbi években már nemcsak egynapos rendezvényről beszélhetünk, hanem egy egész hetes rendezvénysorozatról. A 2011-es év különlegesen fontos a város számára, hiszen idén ünneplik Debrecen fennállásának 650. évfordulóját, amely a programsorozatban is kiemelt jelentőséget kap. Augusztus 15. és 21. között Debrecen utcáin számos program várja az idelátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról, amit kár lenne kihagyni. Még augusztus 22-ig lehetőséged van megtekinteni Máté Bence, a  világ egyik legismertebb természetfotós versenyének 2010-es győztese képeiből összeállított 100 fotót felvonultató kiállítását, amit hagyományosan a Londoni Természettudományi Múzeumban mutatnak be. Színházra vágysz? Hétfőn mutatják be Márai Sándor művének: A gyertyák csonkig égnek című színházi darabját a Diósgyőri Várszínházban.

 

Kedd (08.16.)
Nagy durranásra számíthat, aki kedd este a Kobuci Kertbe látogat, hiszen a gothmetálból elektro-alternatív-popba átigazoló, egyre népszerűbb és egyre sikeresebb zenekar, a Larry Hangman mutatkozik be. Utána 21 órától pedig az egyenesen Angliából érkező nagyszerű blues-énekes és -gitáros, Ian Siegal tart koncertet. Egy kis nyugis mozizásra vágysz? Irány a Cirkó-Gejzír mozi, ahol Kiss Kiss (Bang, Bang) angol játékfilmet és a Zöld hentesek dán vígjátékot vetítik. Vári Bertalan, az ismert Harangozó-díjas táncművész, új társulatával és az eddigi legsikeresebb koreográfiáiból válogatott, Variációk című műsorával lép fel este a Budai Várban, a Nemzeti Táncszínházban.

 

Szerda (08.17.)
Jó bulit keresel szerda estére? Látogass el a Kobuci Kertbe, ahol a neFókatelepm átlagos nevet választó, de annál igényesebb zenét játszó Fókatelep zenél.  A belépő a koncertre 500 Ft. Augusztus 17. és 21. között Magyarország vendégül láthatja a világ legjobb kajak-kenusait. Több mint 90 ország 2000 versenyzője a világbajnoki érmek mellett azért is küzd majd Szegeden, hogy kvalifikálja magát a 2012-es londoni olimpiára. Magyar hősök, külföldi világsztárok, egzotikus országok kajakosai és kenusai csatáznak majd egymással a Maty-éren. Pihentető szórakozásra vágysz? A Cirkó-Gejzír mozi szerda este sem hagyja unatkozni a filmek szerelmeseit. 20:30 órai kezdettel vetítik a Moszkva, Belgium cimű belga romantikus vígjátékot.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!