A témában nem sok tudományos cikk és kutatás született az évek alatt, de úgy tűnik, hogy sikerült megcáfolni a mendemondát a National Onion Association-nek: "A hagyma kémiai összetétele nem táptalaj a mikrobáknak, vagyis nem támogatja a baktériumok növekedését és szaporodását. Mivel alacsony a pH-értéke és kevés benne a fehérje, így nem ideális környezet a baktériumoknak" - magyarázza az NOA szakértője.
Fotó: Pinterest
A témában nem sok tudományos cikk és kutatás született az évek alatt, de úgy tűnik, hogy sikerült megcáfolni a mendemondát a National Onion Association-nek: "A hagyma kémiai összetétele nem táptalaj a mikrobáknak, vagyis nem támogatja a baktériumok növekedését és szaporodását. Mivel alacsony a pH-értéke és kevés benne a fehérje, így nem ideális környezet a baktériumoknak" - magyarázza az NOA szakértője.