Egészség

Ez történik a testeddel, ha kevesebbet alszol éjszakánként, mint 6 óra: súlyos betegségek kialakulásával is számolhatsz

Azt mindenki tudja, mennyire fontos a kiadós, pihentető alvás éjszakánként, azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy mi történik szervezetünkkel akkor, ha hosszú távon nem adjuk meg testünknek az elegendő mennyiségű alvást.

Változtass alvási szokásaidon, ha jót akarsz magadnak

Rengeteg ember szenved szerte a világon alvászavarokkal, mások azonban azért nem alszanak eleget éjszakánként, mert egyszerűen túl későn hajtják álomra a fejüket egyéb elfoglaltságaik miatt, reggel azonban náluk is ugyanúgy csörög az ébresztő. Az alváshiánynak azonban komolyabb következményei is lehetnek annál, minthogy másnap fáradtak, nyűgösek leszünk, és nem megy majd a koncentráció – egy új kutatás szerint akár súlyos következményekkel is számolhatnak egészségükre nézve azok, akik hat óránál kevesebbet alszanak éjszakánként. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan a Mirror is írja, egy új tanulmány félelmetes összefüggést talált az alváshiány és a súlyos egészségi állapotok kialakulásának kockázata között. A kutatók több mint 247.000 felnőtt alvási szokásait és étrendjét vizsgálták az Egyesült Királyságban, és kiderült, hogy mely betegség kialakulásának esélye jelentősen magasabb azoknál, akiknek nem sikerül éjszakánként 7-8 órát aludniuk.
Kattints a további képekért!

Sajnos a mikroműanyag szinte tényleg mindenben megjelenhet. A kutatók most egy friss tanulmányban számoltak be róla, hogy nagyobb rombolást okozhat a testünkben, mint azt gondoltuk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!