Férfiak tesztelték, milyen a menstruációs fájdalom, az egyikük alig bírt lábra állni

Bár lehet, elsőre elég bizarrnak tűnik, de a férfiak is letesztelhették, hogy milyen átélni a menstruációs fájdalmat. Meglepte őket, hogy a nőknek ezen minden hónapban át kell esniük.

Sok férfi még mindig azt hiszi, ez egyáltalán nem fájdalmas

A menstruációval járó görcsök, más néven dysmenorrhoea, számos nő számára jelentenek kihívást minden hónapban.

Ennek az elsődleges oka a méh összehúzódása, amely a méhnyálkahártya leválását segíti elő. Ezt a folyamatot a prosztaglandinok nevű hormonszerű anyagok váltják ki, amelyek fokozhatják a fájdalmat és a gyulladást. A görcsök súlyossága egyénenként változó, és összefügghet a prosztaglandinok szintjével, valamint a hölgyek egyéni fájdalomküszöbével.

A férfiak gyakran legyintenek a nők menstruációs fájdalmaira, pedig néhányuknál ezek valóban erős fájdalmakat válthatnak ki, főleg az elején. A galériánkban megmutatjuk, mit szóltak hozzá, amikor ezt ők is érezhették.

A menstruációs görcsök sok nő életét megnehezítik, de szerencsére számos módszer áll rendelkezésre az enyhítésükre. A legfontosabb, hogy figyeljünk testünk jelzéseire és ne habozzunk orvosi segítséget kérni, ha szükséges.
Kattints a további képekért!

Csenki Attilánál nincsen tabu, de most néhány kommentelőt érzékenyen érintett a téma. Ők persze meg is mondták a véleményüket.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!