Egészség

Ez történik a testeddel, ha kevesebbet alszol éjszakánként, mint 6 óra: súlyos betegségek kialakulásával is számolhatsz

Azt mindenki tudja, mennyire fontos a kiadós, pihentető alvás éjszakánként, azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy mi történik szervezetünkkel akkor, ha hosszú távon nem adjuk meg testünknek az elegendő mennyiségű alvást.

Változtass alvási szokásaidon, ha jót akarsz magadnak

Rengeteg ember szenved szerte a világon alvászavarokkal, mások azonban azért nem alszanak eleget éjszakánként, mert egyszerűen túl későn hajtják álomra a fejüket egyéb elfoglaltságaik miatt, reggel azonban náluk is ugyanúgy csörög az ébresztő. Az alváshiánynak azonban komolyabb következményei is lehetnek annál, minthogy másnap fáradtak, nyűgösek leszünk, és nem megy majd a koncentráció – egy új kutatás szerint akár súlyos következményekkel is számolhatnak egészségükre nézve azok, akik hat óránál kevesebbet alszanak éjszakánként. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan a Mirror is írja, egy új tanulmány félelmetes összefüggést talált az alváshiány és a súlyos egészségi állapotok kialakulásának kockázata között. A kutatók több mint 247.000 felnőtt alvási szokásait és étrendjét vizsgálták az Egyesült Királyságban, és kiderült, hogy mely betegség kialakulásának esélye jelentősen magasabb azoknál, akiknek nem sikerül éjszakánként 7-8 órát aludniuk.
Kattints a további képekért!

Sajnos a mikroműanyag szinte tényleg mindenben megjelenhet. A kutatók most egy friss tanulmányban számoltak be róla, hogy nagyobb rombolást okozhat a testünkben, mint azt gondoltuk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.