Naplemente és a majmok - Blogbejegyzés

Imádom a naplementét és végtelenül hálás vagyok a görögországi lakásunkért, ahonnan minden este más és más színben világította meg az eget. Thaiföldön viszont a tengerünk kelet felé néz, így innen a napfelkeltét csodálhatjuk – ehhez viszont érdemes megfelelő kilátót keresnünk.

Irány a hegy!

Ha naplementét néznénk, a helyiek egyértelműen az előző szállásunkkal szemközti hegyet javasolják. El is indultunk délután öt-hat körül, ugyanis itt, az egyenlítőhöz közel nincs túl nagy változás a napok hosszában. Általában reggel 6-7 között kel fel a nap és este 6-7 felé már sötét is van. Leparkoltuk a motort a hegy tetején és elindultunk a kilátó felé. Kezünkben némi elemózsiával, amit a helyi haveroknak szántunk – némi banán és egy kis üveg víz.

Ahogy rátértünk az ösvényre, érkezett is az első majom, majd egy jól irányzott mozdulattal kitépte a kezemből a zacskót és elszaladt a zsákmánnyal. Ennyit az etetéstől! Persze a többiek is jöttek – megneszelhették, hogy kaját hoztunk, körbeálltak, néztek, közeledtek, kicsit már kezdtem félni is, hisz az egy dolog, hogy mi vagyunk a nagyobbak, de mi csak ketten vagyunk, ők meg több százan.

Legyőzve a félelmet tovább mentünk a kis úton, ahol rengetek maki ugrándozott a fákon, körülöttünk és persze figyelték, vajon mi jót hoztunk nekik!

A sziklafalhoz érve aztán előttünk hevert a város – na és persze kétszáz kicsi majom. Játszottak, rángatták a nadrágunk, hogy adjunk enni (a havert keresd, aki elvette az egész zsákmányt a bejáratnál).

Oldalak

Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...