Lifestyle

Óriási hibát követsz el, ha nem mindig ugyanakkor fekszel le aludni: az egészséged forog kockán

Ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, korántsem mindegy, hány órát alszunk naponta, ahogyan az sem elhanyagolható szempont, milyen minőségű az alvás – egy friss tanulmányból azonban most kiderült, hogy arra is fontos lenne figyelmet fordítani, pontosan milyen időpontban hajtjuk álomra a fejünket.

Veszélyes is lehet

Sokszor, sok helyről hallottuk már, hogy a pihentető, ideális mennyiségű alvás nélkülözhetetlen ahhoz testünk és agyunk megfelelő működéséhez, valamint egészségünk hosszútávú megőrzéséhez, hiszen a kialvatlanság rontja a teljesítőképességet, növeli a balesetek kockázatát és csökkenti az immunrendszer védekező képességét. Ám mint ahogyan arra egy friss kutatás nemrég rámutatott, valójában arra is érdemes lenne fokozottan ügyelnünk, hogy pontosan milyen időpontban kerülünk ágyba a hét minden napján. Galériánkban eláruljuk, miért okozhat gondot, ha egyik este korán fekszünk le, míg másnap éjjeli baglyok vagyunk:

A napi rutin és rendszeresség nagyon fontos az egészséges életmód szempontjából, ebbe pedig beletartozik az is, hogy a munkanapok és pihenőnapok között ne legyenek eltérő alvási mintázatok – legalábbis ezt állítja egy friss kutatás, amely szerint rossz vége is lehet, ha erre nem figyelünk.
Kattints a további képekért!

A szakértők úgy gondolják, mindenképp érdemes egyetlen szokást bevezetni a mindennapjainkba, ez pedig nem más, mint a délutáni szieszta, amelynek számos jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Hogy mik ezek pontosan, cikkünkből megtudhatod!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.