Minden szülő rémálma: tetves a gyerek!

A tetű annyira meg tudja nehezíteni gyermek és szülő életét, hogy a magyar nyelvben már jelzőként is használjuk a mindennapokban. Ha azonban tudjuk mit kell keresni, akkor a megoldás is megvan, méghozzá gyorsan, ráadásul nem csak megtalálni, de megelőzni is könnyen lehet. (x)

Mi is az a fejtetű?

A tetvek gyakran terjednek a gyermekek között az érintkezések és közös játékok alkalmával, a fejtetű tehát nem azért terjed, mert valaki nem fürdik, éppen ezért nem is szabad szégyenkezni miatta. A fejtetű a közösségeket szereti, ahol könnyű új táptalajt találnia, ez ugyanis egy olyan apró, élősködő rovar, amely szorosan kapaszkodik a hajba, hossza alig 3-4 milliméter, ráadásul színe is a hajhoz igazodik, így igen nehéz észrevenni. Nagyon könnyen szaporodik, a nőstények rövid életük során (mindössze 2-3 hónap) mintegy száz serkét raknak, amelyek mindössze nyolc nap alatt kelnek ki, hogy tíz nap múltán teljesen kifejlett egyeddé váljanak. Egyszóval nagyon kemény ellenfél.

Hogyan találjuk meg?

Alapos vizsgálatra van szükség a megtalálásukhoz, de a tojás alakú, szürkésfehér serkékről könnyen meg lehet ismerni őket. A fejbőrön, a fülek mögött, valamint a tarkón jellemzőek, és a korpával ellentétben igen nehéz leszedni a hajról. Többnyire csak fésűvel távolíthatók el, de ennél tartósabb megoldásra van szükség, mivel a fejtetű irritálja a bőrt, a gyakori vakarás pedig könnyen felsebzi azt, ami növeli a másodlagos fertőzés veszélyét. Emellett fennáll a visszafertőzés esélye is, ezért fontos, hogy az érintett családtagok kezelését egyszerre és rögtön meg kell kezdeni a kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékkel.

Mi lehet a megoldás?

A tévhitekkel szemben a fejtetűtől igen könnyen és nem mellesleg gyorsan meg lehet szabadulni. A Paranit már egy kezeléssel elpusztítja a fejtetvek és a serkék 100%-át*. Ez annak a kettős formulának köszönhető, amely egyrészt megakadályozza a szén-dioxid és az oxigén cseréjét, vagyis a fejtetű megfullad, másrészt pedig a megfelelő keverékű ásványi olajok segítségével feloldja a tetű külső védőrétegét, ezáltal annak teste egyszerűen kiszárad. A kezelést követően sűrű, fém fésűvel kell eltávolítani a serkéket. Hét nap elteltével érdemes a hajat újra átvizsgálni, hogy amennyiben az első kezelés után esetlegesen megmaradt serkékből újabb tetvek keltek ki, ezt azonnal kezelni tudjuk.

A Paranit esetében nagyon fontos, hogy a már meglévő tetvek kezelésére kifejlesztett változatok nem tartalmaznak rovarirtószert, így a tetű nem válik rezisztenssé a készítménnyel szemben. A könnyebb alkalmazhatóság érdekében a termék három változatban is kapható, ezek hatóideje pedig közel azonos: a sampon 10, a spray és a lotion pedig 15 perc alatt fullasztja meg a tetveket.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!