Egészség

Egyél meg naponta három darab datolyát egy héten át: csodálatos dolog fog történni a testeddel, ha így teszel

A datolyát valaki vagy nagyon szereti, vagy egyáltalán nem kedveli, egészségügyi előnyei és jótékony hatásai azonban vitathatatlanok, nem csoda tehát, hogy már egy hét alatt is érzékelheted a változást szervezetedet tekintve, ha naponta elfogyasztasz belőle három szemet.

Minden problémádra gyógyír lehet, a változás elképesztő lesz

A datolya az egyik legkedveltebb gyümölcs a Közel-Keleten, ami nem is annyira meglepő, hiszen frissen vagy épp szárítva, illetve csokoládéba mártva egyaránt igencsak finom és ízletes, de szokás használni a desszerteken kívül édes-sós ételekhez is. Egy biztos: nem csupán íze miatt érdemes gyakran csipegetni belőle, hanem egészségügyi előnyei miatt is, hiszen a datolya tele van olyan vitaminokkal és tápanyagokkal, melyek jót tesznek szervezetünknek és testünknek kívül-belül egyaránt. Gazdag rostban és ásványi anyagokban, például káliumban, magnéziumban és vasban, továbbá B- és K-vitaminban is. De vajon mi történik velünk, ha naponta elfogyasztunk belőle mindössze három darabot egy héten át? Galériánkból megtudhatod!

A datolya bórt is tartalmaz, amely elősegíti az egészséges csontozatot, de a gyümölcsben lévő foszfor, kálium, kalcium és magnézium is erősíti a csontokat, és megelőzik az olyan betegségek kialakulását, mint amilyen például a csontritkulás is. Rosttartalmának köszönhetően pedig emésztőrendszerünk is meghálálja majd, ha gyakran nyúlunk a datolyához, egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a datolyát fogyasztó emberek emésztőrendszere sokkal jobb és egészségesebb, mint azoké, akik soha nem esznek ebből a gyümölcsből.
Kattints a további képekért!

A fejbőr viszketése nem mindig allergiás reakcióra vagy érzékenységre utalhat, hanem akár egy sokkal komolyabb problémára is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...