Egészség

Letarolja a világot a koronavírus új variánsa - íme az összes tünet, melyre érdemes figyelned

A WHO tavaly decemberben adott ki figyelmeztetést a Covid egy új, szédületes sebességgel terjedő variánsa miatt. A JN.1 néven emlegetett új változat tavaly év végén még csupán a globális fertőzések 3 százalékát teszi ki, mostanra viszont teljesen megváltozott ez az arány.

Megállíthatatlanul tör előre a JN.1 nevű variáns

Az az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) nemrégiben arról adott tájékoztatást, hogy január 20-án az összes koronavírusos eset közel 86 százalékát tette ki a JN.1 nevű változat az Egyesült Államokban - írja a HVG.hu. Azóta pedig még súlyosabbá vált a helyzet: az új variáns immáron globálisan a vírus leggyakoribb változatává nőtte ki magát.

Az új törzs az Omicron leszármazottjának tekinthető. Eyal Oren, a San Diego Állami Egyetem epidemiológus azt mondja, aki most kapja el a koronavírust, annak szervezetét jó eséllyel már az JN.1 támadja meg.
Kattints a további képekért!

Egy közelmúltban elvégzett francia kutatás derítette ki, hogy a pandémia alatt rengeteg betegnél felírtak egy malária elleni gyógykészítményt, pedig nem is létezett olyan bizonyíték, mely igazolta volna annak klinikai előnyeit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.
Sztárok
Szinte napra pontosan hat évvel a világhírű DJ halála után a volt szerelme is elhunyt. Alig 34 évesen.
Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.