Egészség

Sehogy sem tudsz elaludni? Falatozz egy keveset ebből a 8 ételből lefekvés előtt, és azonnal álomba szenderülsz majd!

Úgy alszol majd tőlük, mint a bunda, és attól sem kell félned, hogy rosszat tesznek az emésztéseddel vagy ártanak a gyomrodnak.

Ha nem jön álom a szemedre...

Mind voltunk már abban a helyzetben, amikor hiába vacsoráztunk, közvetlenül elalvás előtt mégis éhesnek éreztünk magunkat: ilyenkor szívesen bekaptunk volna pár finom falatot, ám a legtöbben attól félünk, hogy az étel megüli majd a gyomrunkat, amitől igen kellemetlen éjszakánk lesz. Nos, ez részben igaz is, hiszen a zsíros, nehéz ételeket már nem javasolják lefekvés előtt, ám akad pár olyan finomság, amit nyugodt szívvel fogyaszthatsz ilyenkor is – nemcsak ízletesek és laktatók, de még a jobb alváshoz is hozzájárulnak. Egy biztos: jobban teszed, ha a galériánkban bemutatott ételek közül választasz édesség, chips vagy egyéb nasi helyett, a listában szereplő eledelek ugyanis elűzik az álmatlanságot, segítenek gyorsan álomba szenderülni, valamint hozzájárulnak a nyugodt, békés alváshoz is.

A zsíros halak, különösen a lazac gazdag Omega 3 zsírsavakban és D-vitaminban – a szakértők szerint ez az egyedülálló kombináció nagyon hatásosnak bizonyulhat álmatlanság esetén. Ennek oka, hogy az említett két dolog elősegíti a szerotonin előállítását, ami bizonyítottan hozzájárul a könnyebb elalváshoz. Bizonyított tény az is, hogy a D-vitamin hiányban szenvedők hajlamosabbak az alvási problémákra, a vad lazac pedig az egyik leggazdagabb D-vitamin forrás.
Kattints a további képekért!

Ha szeretnéd elkerülni a súlyos, akár életveszélyes egészségügyi problémákat és a magas koleszterinszintet, mindenképp iktasd be ezeket az élelmiszereket az étrendedbe.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.